Politie doet verder geen onderzoek naar jongeren die bij gedeputeerde Douwe Hoogland voor de deur stonden

Douwe Hoogland.

Douwe Hoogland.

De politie doet geen verder onderzoek naar de twintig jongeren die woensdagavond bij gedeputeerde Douwe Hoogland voor de deur stonden. Er is geen aangifte gedaan.

De jongeren wilden verhaal halen bij de gedeputeerde, naar aanleiding van de berichtgeving over nieuwe natuurregels voor onder meer dorpsfeesten. Met z’n twintigen gingen ze naar de woning van de gedeputeerde in Aldtsjerk, zei een van hen gisteren in deze krant. De gedeputeerde was niet thuis, waarna ze wachtten en later op de avond met hem in gesprek gingen op de stoep voor diens woning.

Lees ook |

Commissaris van de Koning Arno Brok was maandag in deze krant fel over de actie: het is onaanvaardbaar, zei hij, dat bestuurders op deze manier worden benaderd in hun privésituatie.

Brok wilde niet zeggen of aangifte is gedaan, al zei hij in reactie daarop wel dat de situatie ,,yn balâns” zou zijn gebleven. Volgens een woordvoerder is de provincie altijd terughoudend als het gaat om dergelijke veiligheidszaken.

Lees ook |

Navraag bij de politie leert dat daar geen aangifte is binnengekomen. Voor zover bij de politie bekend was de sfeer die avond ook niet gespannen, zegt woordvoerder Tessel Horsman. Ze zegt dat geen agenten ter plaatse zijn geweest.

De politie laat de zaak verder rusten. ,,Het was geen bedreigende sfeer en er is geen aangifte gedaan. Dan zou ik niet weten waarnaar we onderzoek zouden moeten doen”, aldus Horsman.

Lees ook |