Politie blijft hopen op missende stukje in puzzel Simone de Laat

De gedenkplaat die te zien is bij het crematorium in Goutum. Met links het trappetje naar de hemel dat Simone zelf tekende.

De gedenkplaat die te zien is bij het crematorium in Goutum. Met links het trappetje naar de hemel dat Simone zelf tekende.

Ondanks een vermelding op de coldcasekalender én een beloning van 15.000 euro voor de gouden tip is de moord op Simone de Laat na 30 jaar nog niet opgelost.

Simone de Laat (30) uit Ferwert werd in de nacht van 3 op 4 december 1989 om het leven gebracht. De dader wordt nog altijd gezocht. Dit jaar staat Simone de Laat vermeld op de coldcasekalender.

De kalender is verspreid in gevangenissen en bij de reclassering in de hoop dat (ex-)gedetineerden gaan praten.

Lees ook LC+ | Wie vermoordde Simone?

De zaak zit vast, maar de politie geeft niet op. Ze hoopt op het ontbrekende puzzelstukje en doet een klemmend beroep op mensen die informatie hebben om deze te delen. Naast de moord op Simone de Laat telt Friesland nog zes coldcases:

Folkert Veenstra  (1992), Ureterp. Een man slaat schillenboer Veenstra (65) en zijn vrouw met een hard voorwerp op het hoofd. Veenstra overlijdt.

Roelof Steinvoorte  (1993), Leeuwarden. De makelaar is met een scherp voorwerp meerdere keren in de hartstreek gestoken. Zijn schedel werd ingeslagen.

-  Reinder Lulofs  (1996), Twijzelerheide. Het ‘ikeboerke’ (86) stikt nadat zijn boerderijtje in brand is gestoken. 

Mahmoud Nedal el Egeidi  (2000), Leeuwarden. De Irakese vrouw (35) wordt vermoord in haar flat.

Fokko Werkman  (2003), Haule. Kroegbaas Werkman (34) is beroofd en vermoord door een man op een mountainbike.

Sicco Cuperus  (2014), Leeuwarden. De marechaussee (36) werd voor het laatst gezien in de late avond van 7 juni in Leeuwarden.