Piepjonge debutant Herre 524 grijpt uit het niets hengstentitel. Fokker Gerben de Vries uit Hindeloopen kan het amper geloven: 'Wa makket soks no mei?'

Herre kwam, zag en overwon. De dekhengst is amper droog achter de oren, heeft net zijn dekbrevet op zak en pakt direct de titel op het hoogste podium in de Friese paardenwereld. Fokker Gerben de Vries uit Hindeloopen staat perplex van de overwinning op de Hengstenkeuring: ,,Unwerklik. Wa makket soks no mei?”

Kampioen Herre 524 met de voorbrengers Jordy Brouwer (vooraan) en Richard Hofstra. Rechts hengstenhouder Tsjalling de Boer met de hengst Teun 505.

Kampioen Herre 524 met de voorbrengers Jordy Brouwer (vooraan) en Richard Hofstra. Rechts hengstenhouder Tsjalling de Boer met de hengst Teun 505. FOTO LEANJO DE KOSTER

Het wil maar amper indalen bij Gerben en Klaske de Vries. De paardenfokkers uit Hindeloopen zweven op een wolk van euforie sinds zaterdag hun hengst Herre (Nane), een vierjarig broekie met net zijn dekbrevet op zak, glorieus de titel pakte op de Hengstenkeuring van het Koninklijk Friesch Paarden-Stamboek. ,,Dit leauwe je dochs net.” De Vries is vlak na de zinderende finale, die hij thuis op een televisiescherm zag, nog verbijsterd. ,,Hy wie de jongste hynst fan de hiele keuring”, zegt hij vol verbazing. ,,En ik sels bin noch mar 36. En dan ha je de kampioen fan de Hynstekeuring. Ungelooflik.”

Nieuws

menu