Wie geeft het Aanvalsplan Grutto het beslissende zetje? Met een petitie hoopt voortrekker Pieter Winsemius Den Haag in beweging te krijgen

Wie geeft het Aanvalsplan Grutto het beslissende zetje? Met een petitie die woensdag is aangeboden aan de Tweede Kamer hopen de initiatiefnemers de Haagse machinerie in beweging te krijgen.

Pieter Winsemius (links), Kees de Pater van Vogelbescherming Nederland en boer Sjoerd Miedema (rechts) bij de aanbieidng van de petitie op Miedema's land in Haskerdijken.

Pieter Winsemius (links), Kees de Pater van Vogelbescherming Nederland en boer Sjoerd Miedema (rechts) bij de aanbieidng van de petitie op Miedema's land in Haskerdijken. FOTO NIELS DE VRIES

Het plan dat voortrekker Pieter Winsemius maakte met Vogelbescherming Nederland, It Fryske Gea en de Friese Milieu Federatie, is al drie jaar onderweg. Het is in november met lofprijzingen onthaald in Den Haag, maar sindsdien is er niets concreets losgekomen. Met 35 miljoen euro per jaar kunnen de partijen aan de slag.

Nieuws

menu