Pathé neemt bioscopen Tivoli en Cinema Leeuwarden over

Pathé bioscopen neemt de Leeuwarder bioscopen Tivoli en Cinema over. De directie en aandeelhouders van Pathé Theatres BV, Verenigde Nederlandse Bioscopen BV en Verenigde Twentse Bioscopen BV hebben overeenstemming bereikt.

De directie en aandeelhouders van Pathé Theatres BV, Verenigde Nederlandse Bioscopen BV en Verenigde Twentse Bioscopen BV hebben overeenstemming bereikt.

De overname van beide bioscopen van Loren Holding in Leeuwarden gaat per 1 december 2017 in. Ook neemt de Franse biosketen Cinema in Hengelo Overijssel van Loren over.

Voor Pathé, dat momenteel een nieuw groot nieuw bioscoopcomplex bouwt in Leeuwarden , is de overname van Tivoli en Cinema een belangrijke stap om een leidende positie in Leeuwarden en omgeving te verwerven.

Continuïteit

Voor directie en medewerkers van de twee bestaande bioscopen in Leeuwarden betekent dit dat de continuïteit en werkgelegenheid gewaarborgd blijven. Onder de vlag van Pathé kunnen de bioscopen bovendien werken aan synergie en versteviging van de marktpositie.