Parkeerverbod en afgesloten wegen in verschillende gemeentes wegens schaatsdrukte

Een groep schaatsers op het ijs bij Oudega FOTO KAPPERS MEDIA

Er wordt dit weekend op diverse plekken een te grote toeloop van schaatsers verwacht op meren, vijvers en grachten. Ook kabinet, veiligheidsregio’s en ijsverenigingen roepen iedereen op reisbewegingen te beperken en zo min mogelijk mensen te ontmoeten.

Ook al ligt er nog zo’n mooie ijsvloer, het is niet de bedoeling dat iedereen daar gaat schaatsen, zeggen ze, doelend op de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus.

Op de Jan Durkspolder in Oudega (Sm.) is het al druk. De gemeente heeft bij verschillende wegen al schrikhekken geplaatst. Als het te druk wordt, worden de wegen afgesloten. Op sommige wegen geldt al een parkeerverbod.

Ook in Earnewâld zijn de eerste schaatsers al op het ijs te vinden. Alhoewel de gemeente oproept om niet de kanalen over te steken omdat dit te gevaarlijk zou zijn, wordt dit toch gedaan.

Gemeente Heerenveen meldt op Twitter dat het bij de Deelen en de Heide al erg druk is. Verkeersregelaars leiden het verkeer in goede banen. De gemeente roept op om niet meer bij beide locaties het ijs op te gaan.

De weg langs de Bonkefeart in Leeuwarden is deels afgesloten. Het verkeer wordt door verkeersregelaars geregeld. Dit zorgt ervoor dat sommige mensen in de wijk Camminghaburen parkeren en de weg overrennen om het ijs te bereiken.

Nieuws

menu