Parkeerplaatsen vertragen aanpak dorpsplantsoen Sint Annaparochie

Het dorpsplantsoen achter het voormalige gemeentehuis in Sint Annaparochie in 1950. FOTO Bildts Aigene

De plannenmakerij voor de herinrichting van het plantsoen achter het voormalig gemeentehuis in Sint Annaparochie loopt vertraging op en wordt duurder.

Plaatselijk Belang Sint Annaparochie besloot eind 2019 actie te ondernemen om het gehavende dorpsplantsoen achter het voormalige gemeenhuis aan te pakken. De vereniging polste de meningen en zorgen over het parkje met de lekkende vijver in het dorp en bij gemeente Waadhoeke en richtte vervolgens een werkgroep op die het doel kreeg om het plantsoen ‘werom te bringen na de sfeer fan froeger’.

Die sfeer moet zijn gebaseerd op de Engelse tuininrichting die het park kreeg in de jaren ‘30 van de vorige eeuw, met glooiende grasperken, een waterpartij en bloeiende vaste beplanting. Dat ontwerp zou moeten worden gecombineerd met elementen van het huidige park zoals leilindes en een booghaag aan de De Kempenaerstraat.

Parkeerplekken gaan voor

Nieuwbouwplannen op de oude plek van de Aldi, zorgen nu voor vertraging. De parkeerruimte die daar is gepland mag niet worden opgeofferd voor het plantsoen, zo klonk het in het dorp. De schetsen die er al waren moeten nu worden aangepast. Dorpsbelang wil eerst verder onderzoeken wat de mogelijkheden zijn.

Extra geld

In november 2020 ontving Plaatselijk Belang een ontwikkelsubsidie van 5.320 euro voor een ontwerp. Gemeente Waadhoeke legde daar nog eens dik duizend euro bij. De werkgroep gaat nu op zoek naar meer en andere financieringsmogelijkheden.

Nieuws

menu