Pand Kiehool Burgum wordt uitvaartcentrum

FOTO GOOGLE STREETVIEW

Buurthuis en concertzaal Kiehool aan de Schoolstraat in Burgum is verkocht. Onderneemster Sjoerdtje de Haan vestigt er volgend jaar een uitvaartcentrum.

Zaterdag over een week is er een laatste concert in het gebouw en per 1 januari neemt Kiehool zijn intrek in Glinstra State aan de overkant van de straat. Daar heeft het sociaal-cultureel werk meer ruimte.

Verbouwing

Uitvaartonderneemster Sjoerdtje de Haan uit Burgum was al enkele jaren op zoek naar een nieuwe bedrijfsruimte om haar aanbod uit te breiden. De karakteristieke boerderij aan de Schoolstraat wordt de komende maanden verbouwd. Zo komt er een aantal opbaarkamers met een 24-uurs-sleutelsysteem, waar nabestaanden de overledene op elk moment kunnen bezoeken.

Vanuit ondernemerskringen in Burgum klinken teleurgestelde geluiden over het feit dat het pand niet openbaar in de verkoop is geweest. Maar volgens wethouder Geerling Schippers gelden voor de gemeente op dit gebied geen andere regels dan voor particulieren.

Meerdere gegadigden

Toen in het nieuws kwam dat Kiehool te koop zou komen, meldden zich meerdere gegadigden. De plannen van De Haan pasten binnen het bestemmingsplan. Volgens Schippers is er een marktconforme prijs betaald, op basis van een taxatie.

Nieuws

menu