Pakketbezorgers en bezoekers mogen straks niet langer over de Middenvaart in Echten rijden

Een pakketbezorger gaat op pad. ANP

Pakketbezorgers en bezoekers mogen straks niet langer over de Middenvaart in Echten rijden. Daarmee moet worden voorkomen dat de straat wordt beschadigd.

Volgens de gemeente De Fryske Marren is de straat een onverhard pad dat in eigendom is van de mensen die eraan wonen. De straat was al sinds 2016 verboden voor iedereen, behalve bestemmingsverkeer.

‘Dit is niet handhaafbaar’, valt te lezen in een ambtelijk advies. ‘Pakketbezorgers hebben eveneens aangegeven dat zij bestemmingsverkeer zijn.’ En dat is vervelend, want juist zij veroorzaken volgens de gemeente schade aan het pad.

Bewoners zouden daarom hebben gevraagd om mee te denken over een oplossing. Die houdt in dat de straat niet langer toegankelijk is voor alleen bestemmingsverkeer, maar slechts voor de specifieke bewoners van de straat.

Volgens de gemeente is dat wel handhaafbaar. Wat nu precies het verschil maakt is niet helemaal duidelijk. Volgens de gemeente was het eerdere bord dat in elk geval niet. ‘Iedereen heeft er voor zichzelf een bestemming. Niet handhaafbaar dus’, schrijft de gemeente in reactie op vragen. ‘Nieuw onderbord is wel handhaafbaar, want het is een specifieke groep. Je bent wel of geen bewoner.’

Afgaande op Google Maps betekent de verkeersmaatregel dat postbezorgers en bezoekers nu in het ergste geval ruim 100 meter te voet moeten afleggen.

Nieuws

menu