Door corona lopen er tal van ongekeurde Friese paarden rond in het buitenland en dat baart het KFPS zorgen: 'It is echt needsaaklik dat we gau dy kant opgean'

In het buitenland lopen honderden ongekeurde Friese paarden. Door corona kunnen inspecteurs van het stamboek al twee jaar lang niet of moeilijk de grens over om predicaten uit te delen. De enorme achterstand baart het KFPS zorgen.

Door corona heeft het KFPS een grote keuringsachterstand opgelopen in het buitenland. Afgelopen seizoen kon er in Friesland wel worden gekeurd, zoals hier op de Centrale Merriekeuring die in Harich plaatsvond.

Door corona heeft het KFPS een grote keuringsachterstand opgelopen in het buitenland. Afgelopen seizoen kon er in Friesland wel worden gekeurd, zoals hier op de Centrale Merriekeuring die in Harich plaatsvond. FOTO MARCO KEYZER

Het is een grote zorg. Marijke Akkerman, geeft het gelijk toe. Ze is sinds 1 januari officieel de nieuwe directeur van het Koninklijk Friesch Paarden-Stamboek en ziet de keuringsachterstand die door corona is ontstaan als een van de grote kluiven die op haar bordje liggen.

Nieuws

menu