Overtreders Ruiterskwartier weer half miljoen kwijt

De camera bij de auto-afsluiting op het Leeuwarder Ruiterskwartier heeft het afgelopen jaar meer dan een half miljoen euro aan boetes opgeleverd.

Hoewel het doorrijdverbod zowel aan de oostelijke als westelijke zijde met met vijf duidelijke borden is aangegeven, besloten vorig jaar toch iedere maand nog ruim driehonderd automobilisten om het te negeren. De boete bedroeg 140 euro.

CDA-wethouder Thea Koster liet de camera twee jaar geleden plaatsen om automobilisten kosten te besparen. Eerder stond hier namelijk een buspaal, waarop meer dan dertig automobilisten hun wagen total loss reden. Vaak moest dan ook de beschadigde gietijzeren paal nog worden vervangen.

Na de verwijdering van de paal nam het aantal illegale passanten echter sterk toe. In 2014 werden 5732 overtreders gefotografeerd. Daarna was er wel een daling zichtbaar, maar het totale aantal bekeurde automobilisten loopt desalniettemin op richting tienduizend, waarbij de opgetelde boetesom de anderhalf miljoen euro begint te naderen.

Nieuws

menu