Overheidsinstanties, clubs en omroepen herdenken Piet Paulusma in rouwadvertenties. 'Dyn ljocht en waarmte bliuwe altiten yn ús hert'

De afscheidsbijeenkomst vindt plaats van 12.00 uur tot 17.00 uur ANP

‘Nea wer ‘oant moarn’’. Met deze woorden boven het rouwbericht maakt de familie Paulusma in de Leeuwarder Courant van woensdag het overlijden van de bekende weerman bekend. Ze krijgen vanuit verenigingen en instanties veel steun toegewenst.

‘Foar altyd Ut ‘e Striid’, aldus het gelijknamige skûtsje uit Franeker dat ook Paulusma’s warmte benoemt. Dat doet ook De Friesche IJsbond. ,,Hij wie ús -frijwillig- waaradviseur. Piet wie altyd op ‘t skik en ree om te helpen. In waarme man.’’

De provincie Fryslân schrijft dankbaar te zijn voor wat Paulusma voor de provincie heeft betekend als ,,ambassadeur fan Fryslân en de Fryske taal. Hij wie mei ‘oant moarn’ en syn waarberjochten op lokaasje in boechbyld fan ús moaie provinsje’’.

‘Net te befetsjen’

Bij Omrop Fryslân was de vaste uitsmijter ‘Wy sille moarn mar wer even yn it waar sjen’. ,,It is net te befetsjen dat dit net mear sa wêze sil’’, stelt de omroep namens alle medewerkers.

SBS, waar Paulusma tot 2019 23 jaar lang werkte, noemt hem in een advertentie in De Telegraaf „Nederlands meest bijzondere weerman” en schrijft: „Piet heeft voor altijd een bijzondere plek in de geschiedenis van SBS6 en ons hart. We zijn hem dankbaar voor alles wat hij voor ons heeft betekend.”

Paulusma was voor Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden, de PC in Franeker, Wetterskip Fryslân en de Sneekweek de vaste weerman of weeradviseur. Ze blikken terug op een samenwerking met een betrokken weerman die altijd voor ze klaarstond. Ook onder meer de KNRM, SC Heerenveen, de verenigingen uit Herbaijum en de gemeente Harlingen delen hun verslagenheid en steunbetuiging in de krant.

Het publiek kan aanstaande vrijdag afscheid van Piet Paulusma nemen. Het afscheid vindt tussen 12.00 en 17.00 uur plaats in het Entrepotgebouw in Harlingen. De uitvaart vindt een dag later plaats, in besloten kring. Paulusma overleed afgelopen zondag aan de gevolgen van kanker.

Nieuws

menu