Ouders richten meldpunt op voor klachten en reacties over mondkapjesbeleid op scholen

Scholieren met mondkapje op bij het Leeuwarder Lyceum. Foto: Niels Westra

Een groep ouders met kinderen op diverse scholen in en rondom Leeuwarden opent dinsdag een digitaal meldpunt voor klachten en reacties naar aanleiding van de invoering van mondkapjes op scholen.

Ze doen dit als vervolg op de noodbrief die vorige week werd verstuurd. Met het meldpunt willen de ouders „op transparante wijze misstanden en excessen aan de kaak stellen” met betrekking tot het mondkapjesbeleid op scholen.

Het dwingende karakter van het beleid en de communicatie zorgt voor onrust en spanningen, terwijl jongeren juist geen risicogroep zijn, zo stellen de ouders. Ook zeggen de ouders al signalen te hebben ontvangen dat de mondkapjes zorgen voor lichamelijke bijwerkingen.

Afgelopen week heeft de groep ouders gesproken met de directie van OVO-Fryslân Noord, CVO- NWF en het Nordwin College. Tijdens dit gesprek is afgesproken dat de ouders een spreekbuis zullen zijn voor ouders die het lastig vinden om zelf richting school een melding te doen. Als er meldingen worden gedaan via het meldpunt, geeft de groep ouders dit door aan de betreffende instelling.

Nieuws

menu