Oudejaarsploeg Donkerbroek is sluipverkeer zat, blokkade met protestborden en geleende kunst

Donkerbroek komt op ludieke wijze in actie tegen sluipverkeer. FOTO NACHTDRAVERS DONKERBROEK

De inwoners van Donkerbroek zijn het toenemende sluipverkeer in het dorp zat. Oudejaarsploeg Nachtdravers legt op oudjaarsdag de vinger op de zere plek.

Protestborden, verkeersborden en een wegblokkade. De verdubbeling van de N381 tussen Donkerbroek en Oosterwolde heeft de afgelopen twee jaar voor verkeersoverlast in Donkerbroek geleid. De Hereweg blijkt geliefd bij automobilisten die een andere route willen nemen.

De leden van de Nachtdravers Donkerbroek zijn de geluiden niet ontgaan en dus haalden zij afgelopen week uit Lippenhuizen en andere omliggende plaatsen een aantal verkeersborden en remmingswerken om die op oudjaarsdag in Donkerbroek langs de weg te plaatsen.

Drukke agenda

De oudejaarsploeg heeft traditiegetrouw een drukke agenda op oudejaarsdag. In de nachtelijke uren wordt de stunt onthuld, daarna staan een koffieochtend met de zeventigplussers en een kindermiddag op het programma. En tussendoor wordt natuurlijk gepeild hoe de reacties op de stunt zijn. Eind van de middag worden de ‘geleende’ voorwerpen weer verwijderd.

Nachtdraver-woordvoerder Sijbrand Draaistra heeft in de eerste ochtenduren al veel positieve reacties gehoord, zegt hij. ,,Dorpsbelang en anderen hebben al eerder aandacht voor de situatie gevraagd, maar er is nog niets veranderd. Wij hopen dat de stunt effect heeft.’’

Nieuws

menu