Oppassen op de weg: weer code geel door dichte mist

FOTO PRONEWS

Het is woensdag opnieuw erg mistig op de Friese wegen. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor het noorden en oosten van het land. Plaatselijk is het zicht minder dan 200 meter. Ook kan het weer glad worden op de weg.

Het zicht wordt later op de avond iets beter, maar het blijft verraderlijk op de weg. Het weerinstituut waarschuwt het rijgedrag eropaan te passen. De temperaturen schommelen vannacht rond het vriespunt.

Ook eerder al hinder

Automobilisten dienden woensdagochtend ook al goed op te passen op de weg. Het was na een nacht met vorst lokaal behoorlijk mistig.

In de provincie vroor het aan de grond op meerdere plaatsen (een halve graad tot 2,5 graden vorst). Op de Waddeneilanden bleef het grotendeels boven de 0. Meldkamer Noord-Nederland en Weeronline melden dat het zicht rond half zeven slechts 68 meter was.

Toen werd ook al code geel afgegeven voor vrijwel heel Nederland, vanwege de gladheid op de weg in combinatie met minder goed zicht. Uit voorzorg werd dinsdagavond in de hele provincie gestrooid. Ook woensdag zijn de strooiwagens weer op pad.

Lees ook | Ongelukken en gewonden door dichte mist

Nieuws

Meest gelezen