Opnieuw twee mannen aangehouden wegens dumpen afval snelweg A7

Door boeren gedumpt afval bij Frieschepalen. FOTO PRO NEWS PRODUCTIES

De politie heeft nog twee mannen aangehouden wegens het dumpen van afval bij Frieschepalen en Marum. Dat meldt de politie dinsdagochtend.

Op 28 juli tussen 2 en 4 uur botste volgens de politie bij Frieschepalen een voertuig op afval dat daar was gedumpt. Het voertuig raakte daarbij zwaar beschadigd. In Marum werden in de nacht van 31 juli op 1 augustus pallets, afval en hout gedumpt. Daartussen zat ook asbest. Volgens de politie ontstond ook daar ‘een zeer gevaarlijke situatie’.

Vorige week hield de politie al een 32-jarige man uit de gemeente Westerkwartier aan. Deze week volgen dus nog twee mannen. Het gaat om een 20-jarige man uit Gorredijk en een 19-jarige man uit Opende. ,,We lieten vorige week al weten dat het onderzoek doorging en nog niet klaar is’’, zegt een woordvoerder.

De mannen worden behalve van het blokkeren van de snelwegen ook verdacht van brandstichting en een overtreding van de Wet milieubeheer. Volgens de woordvoerder moet uit onderzoek nog blijken wie precies waarvoor verantwoordelijk was. Ook nu sluit de politie meer aanhoudingen niet uit.

Het Openbaar Ministerie meldde maandag dat de 32-jarige man die vorige week werd opgepakt twee weken langer vast blijft zitten. Volgens het OM heeft de rechter-commissaris dat besloten.

Nieuws

menu