Opnieuw een containerschip in problemen op Noordzee boven Duitse Waddeneilanden (update)

Route van de Cendrillon. Schermafbeelding MarineTraffic.com

Het 334 meter lange containerschip Cendrillon dat zaterdagmiddag boven de Duitse Waddeneilanden de controle kwijtraakte, heeft haar reis laat in de avond zonder hulp kunnen voortzetten.

De Cendrillon was onderweg van Southampton (GB) naar de Duitse havenstad Bremerhaven toen ze boven het eiland Juist ‘not under command’ meldde. Mogelijk waren er problemen met de aandrijving of met de stuurinrichting. Op de site MarineTraffic waren afwijkende manoeuvres te zien.

Het schip, dat 12,4 meter diep steekt, dreef uit de officiële vaarroute en leek richting Langeoog te driften. Daar bleef het uiteindelijk een flink eind vandaan. Rond 23 uur kon het Franse schip, dat geladen was met 4500 containers, haar reis hervatten. Circa 5 uur zondagochtend meerde het aan in Bremerhaven.

Dit is het vijfde incident op de Noordzee in korte tijd. Afgelopen week raakten eerst vrachtschip Vienna, toen bulkcarrier Jullietta D en daarna het containerschip Mumbai Maersk in problemen. Voor de Deense kust kapseisde een viskotter.

De Mumbai Maersk liep aan de grond in de Wesermonding, werd vlot getrokken, loste in Bremerhaven, is daar gecontroleerd en was zondagochtend alweer op weg naar Göteborg in Zweden.

Nieuws

menu