Ook in vaccinatielocatie Fries Congrescentrum Drachten is een afspraak maken voor een boosterprik niet meer nodig

Het Fries Congrescentrum in Drachten. FOTO GOOGLE MAPS

Ook in het Fries Congrescentrum in Drachten kunnen mensen vanaf woensdag zonder uitnodiging binnenlopen voor een boostervaccinatie. Eerder deze week werd aangekondigd dat dit ook op de XXL-vaccinatielocatie in Leeuwarden mogelijk was.

Voorwaarde is dat de laatste coronavaccinatie minimaal drie maanden geleden was of dat mensen minimaal drie maanden geleden genezen zijn van een coronabesmetting. Dagelijks kunnen mensen tussen 08.00 en 21.00 uur in Drachten binnenlopen voor een boosterprik.

Met de komst van de XXL-locatie in Leeuwarden is er een grote prikcapaciteit ontstaan, maar die wordt op dit moment nog niet volledig benut. Omdat er met de vrije inloop wachttijden kunnen ontstaan houdt GGD Fryslân op matrixborden bij de locaties, op de website en op Twitter bij hoe druk het op het moment is.

Voor de priklocaties in Dokkum, Sneek en Heerenveen moet nog wel een afspraak worden gemaakt. Wie al een afspraak heeft staan, kan die afspraak negeren en op een zelfgekozen moment naar de ‘vrije inlooplocaties’ komen.

Nieuws

menu