Ook in hoger beroep 240 uur werkstraf geëist tegen Jenny Douwes

Tegen Jenny Douwes heeft het OM zojuist een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden geëist. Dit is gelijk aan de eis in eerste aanleg. De rechtbank legde haar ook deze maximale werkstraf op, maar dan met een voorwaardelijke celstraf van 1 maand.

Alle verdachten krijgen dezelfde strafeis te horen als in eerste aanleg, zegt advocaat-generaal Schepers. Op één verdachte na, dat is een 27-jarige man uit Twijzelerheide. Hij kreeg van de rechtbank een werkstraf van 120 uur. En dat vraagt de officier nu ook.

De overige gevraagde werkstraffen lopen uiteen van 240 uur werkstraf voor de 57-jarige motorman uit Heerenveen, drie taakstraffen van 150 uur en de rest een taakstraf van 120 uur.

,,De oproepen van Douwes op Facebook zijn te vergelijken met een ongeleid projectiel dat alle kanten op kan vliegen. Met alle grote gevaren en risico’s van dien”, zegt Schepers. ,,De veiligheid in Dokkum is taak van de driehoek. Verdachten hebben niet alleen voor eigen rechter gespeeld, maar ook voor eigen officier van justitie, eigen politiechef en eigen burgemeester. Ze hebben geprobeerd hun tegenstanders monddood te maken. Dit is het tegenovergesteld van hoe het hoort en in een democratische rechtsstaat.”

,,Een geldboete zou geen recht doen aan de aard van de strafbare feiten. Ze moeten de straf zelf voelen. Dat gebeurt niet met een boete, omdat er een fonds is opgericht waaruit eventuele boetes kunnen worden betaald.”

,,Douwes heeft anderen met haar oproepen voor haar karretje gespannen. Door zich te laten interviewen voor een leeg demonstratievak, toonde zij haar minachting.”

Volg hier de derde dag van het hoger beroep tegen de blokkeerfriezen

Nieuws

menu