Ook in hoger beroep 20 jaar cel voor weduwe Van Seggeren

Agenten zoeken in het weiland waar het lichaam van Van Seggeren werd aangetroffen naar sporen.

Het gerechtshof in Leeuwarden heeft de weduwe van de in juli 2017 vermoorde Tjeerd van Seggeren veroordeeld tot celstraf van twintig jaar.

Het Hof acht haar schuldig aan het medeplegen van de moord op haar 37-jarige man.

De vrouw heeft altijd alle betrokkenheid bij de dood van haar man ontkend. De kans dat ze in cassatie gaat, loopt volgens haar raadsman Brian de Pree ,,richting de 100 procent. Ze zal alles aangrijpen om haar onschuld te bewijzen.’’

Het levenloze lichaam van Tjeerd van Seggeren uit Kollumerzwaag werd op 9 juli 2017 in een weiland in De Westereen aangetroffen door een voorbijganger.

Onderzoek wees uit dat hij om het leven was gebracht ,,door veelvuldig slaan op het lichaam en met name het hoofd met een hard voorwerp.’’ Er werden breuken in zijn schedel en gezicht geconstateerd.

Gezien de heftige verwondingen en het verschil in postuur tussen de vrouw (1.70m) en Van Seggeren (1.95) acht het Hof het niet aannemelijk dat de weduwe haar man in haar eentje heeft belaagd. De anonieme, getypte brief die in april van dit jaar binnenkwam bij advocaat De Pree, nam het Hof niet meegenomen in de bewijsvoering.

Hieruit bleek dat de oom van de weduwe verantwoordelijk zou zijn voor de dood van Van Seggeren. De rechter las op de zitting een brief voor van de vrouw van deze oom. Zij deed het schrijven af als ,,avontuurlijk, immoreel en onsmakelijk jegens mijn overleden man.’’ De oom stierf eind maart van dit jaar aan kanker.

Nieuws

menu