Ook Folkert Idsinga (VVD) doet de belofte in het Fries in Tweede Kamer

De introductie van nieuw gekozen Tweede Kamerleden afgelopen week, met hier een deel van de fractie van D66. FOTO ARCHIEF

Ook VVD’er Folkert Idsinga legt woensdag bij zijn installatie als Tweede Kamerlid de belofte af in het Fries. Daarmee komt het totaal op vijf.

Zaterdag werd al bekend dat alle vier in Friesland woonachtige Tweede Kamerleden hun eed of belofte in Den Haag in de Friese taal zullen uitspreken. Dat was al een historisch record.

Folkert Lûtsen Idsinga (49) woont in Amsterdam maar groeide op in Friesland. Hij is geboren in Bakkeveen. De VVD’er is fiscaal econoom en partner bij het kantoor Baker McKenzie. Idsinga stond bij de liberalen op plek 33 van de kandidatenlijst.

Woensdagmiddag vanaf een uur is in Den Haag de installatie van de 150 gekozen Tweede Kamerleden. Ook Romke de Jong (D66), Habtamu de Hoop (PvdA), Harry van der Molen (CDA) en Aukje de Vries (VVD) bedienen zich van de Friese taal. Sinds het einde van de vorige eeuw is dit toegestaan. CDA’er Joop Atsma had in 1998 de primeur.

Nieuws

menu