Onruststokers McDonald's Joure waren met 'man of 25', mogelijk ook vernielingen

FOTO ANP

De groep mannen die zaterdagavond bij de McDonald's in Joure zo misdroegen dat de politie de wapenstok moest trekken, hebben in het restaurant mogelijk een bestelzuil vernield.

Volgens bedrijfsleider Remco de Jong ging het ,,om een man of 25”. De groep is volgens hem en de politie afkomstig uit Sint Nicolaasga.

Sinds het bezoek van zaterdag is een van de bestelzuilen in het restaurant beschadigd. ,,Met onze camerabeelden moeten we nog nagaan of dat door deze jongens komt, of dat het op een andere manier is gebeurd.” De Jong had tot maandagmiddag vooralsnog geen aangifte gedaan.

Tot dusver is één man aangehouden voor dronkenschap. De politie heeft filmmateriaal ontvangen van het incident en bestudeert de beelden. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De mannen gooiden zaterdag met etenswaren, vielen het personeel lastig en kwamen ongevraagd achter de balie en in de keuken. Toen zij niet wilden vertrekken is de politie ingeschakeld. De groep liet zich vervoeren per bus.

,,Ik heb met het personeel gesproken. Ze hebben het goed opgepakt”, zegt De Jong. ,,Niemand heeft er naderhand wakker van gelegen.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland