'Ongelooflijk mooi': emotionele finish organisator Elfsteden-Ultraloop

Silvio Teunissen uit Bolsward was na 37,5 uur de zestiende en voorlaatste finisher van de Elfsteden- Ultraloop .

Silvio Teunissen vocht tegen de tranen toen hij een half uur voor het verstrijken van de tijdslimiet van ‘zijn’ Elfsteden-Ultraloop over de streep kwam in zijn woonplaats Bolsward.

,Dit was in alle opzichten verschrikkelijk zwaar, maar het was ongelooflijk mooi’’, zei Teunissen toen hij zondagavond na 31,5 uur in het bruisende Bolsward over de streep was gekomen.

Van de 39 gestarte lopers haalden 17 de finish binnen de 32 uur. De jongste, Gerben Overmans uit Ridderkerk (28) finishte tien minuten na Teunisse.

,,Ik had op twaalf tot vijftien finishers gerekend, dus dit is een mooie score. We hebben een mooie wedstrijd gehad zonder incidenten’’, zei racedirecteur Ed van Beek uit Deventer.

KLM-piloot

De Elfsteden-Ultraloop werd in 22 uur en 14 minuten gewonnen door Rombout Breedveld uit Amsterdam, in het dagelijks leven piloot bij de KLM. Dinsdag keerde hij terug van een vlucht uit Brazilië, vrijdag wacht een reis naar India.

Stefan van der Pal uit Leeuwarden werd na 24 uur en 52 minuten tweede. ,,Keiharde rapmuziek, heel veel stroopwafels en mijn onverzettelijke team hebben me er doorheen gesleept’’, aldus de 37-jarige Van der Pal.

Nieuws

menu