Onderzoek naar Poolse kasarbeiders duurt nog weken

Nieuwbouwhuizen aan de Pream in Berltsum. FOTO NIELS WESTRA

Het onderzoek naar de huisvesting van arbeidsmigranten in nieuwbouwwijk De Pôlle in Berltsum neemt nog weken in beslag. Dit meldt een woordvoerder van de gemeente Waadhoeke.

Halverwege mei werd er geklaagd uit de nieuwbouwwijk De Pôlle in Berltsum . In vier net opgeleverde woningen had uitzendbureau VZM buitenlandse werknemers ondergebracht die werken in de kassen in de omgeving.

Volgens de buurt waren het er zes per huis, terwijl de gemeente in deze gevallen maximaal vier bewoners toestaat. Alleen voor gezinnen wordt een uitzondering gemaakt. Daar zit geen maximum aan het aantal.

Volgens de woordvoerder zijn er meerdere handhavingsverzoeken gedaan en wordt daar nu onderzoek naar gedaan. Normaal staan hier acht weken voor, maar dit onderzoek gaat zeker langer duren. ,,We moeten feiten verzamelen. We kunnen niet zomaar mensen van overtredingen beschuldigen.’’

Waadhoeke heeft daarnaast een bijeenkomst gepland met alle betrokkenen om over de huisvestingsproblematiek te praten. In nieuw beleid heeft de gemeente de vier bewoners per huis vastgesteld, maar ook dat woningen met buitenlandse kasarbeiders op 25 meter afstand van elkaar moeten liggen.

Nieuws

menu