Begrotingen 2023: veel geld voor onderwijs en grote problemen

Aan geld lijkt het onderwijs komend jaar geen gebrek te hebben. De extra miljarden vliegen scholen, studenten en docenten om de oren in de begroting van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap voor 2023. De vraag is of alle problemen er echt mee opgelost kunnen worden.

Minister Dennis Wiersma (Primair en Voortgezet Onderwijs) wordt op Prinsjesdag gestyled door een schoonheidsspecialist uit het mbo. Verschillende ministers en Kamerleden lieten hun haar en make-up door mbo'ers doen.

Minister Dennis Wiersma (Primair en Voortgezet Onderwijs) wordt op Prinsjesdag gestyled door een schoonheidsspecialist uit het mbo. Verschillende ministers en Kamerleden lieten hun haar en make-up door mbo'ers doen. Foto: ANP JEROEN JUMELET

Scholen in Leeuwarden-Oost vierden een paar weken geleden al een feestje: met zo’n 1,8 miljoen euro kunnen zij samen met de kinderopvang concreet in actie komen om de kansenongelijkheid te verminderen. Onderwijsminister Dennis Wiersma kwam persoonlijk langs en zegde daar nog eens extra geld toe.