Fries familiebedrijf Gebr. Ferwerda, leverancier van onderdelen aan garages, komt in handen van marktleider Alliance Automotive en gaat PartsPoint heten

De vestiging van Gebr. Ferwerda in Dokkum. Het bedrijf werd er in 1933 opgericht.

Gebr. Ferwerda, leverancier van onderdelen voor garages, is overgenomen door Alliance Automotive. De circa tachtig medewerkers komen allemaal in dienst van de nieuwe eigenaar.

Gebr. Ferwerda heeft negen vestigingen, onder meer in Dokkum, Leeuwarden, Heerenveen, Drachten en Sneek. Het familiebedrijf werd in 1933 in Dokkum opgericht door Dirk Ferwerda. In de loop der jaren is het werkgebied uitgebreid in Friesland en later ook naar Drenthe, Overijssel en Gelderland. Ook heeft het Friese familiebedrijf zijn activiteiten verbreed. Naast het leveren van onderdelen aan garages, is het actief in de schadeherstelbranche, de landbouw en levert het beschermingsproducten aan de industrie.

Derde generatie

Gebr. Ferwerda werd tot de overname geleid door de derde generatie, Jan William en Ida van Dort. Broer en zus hebben besloten tot verkoop om zodoende ,,in deze dynamische markt een sterke partner te blijven voor het autobedrijf van de toekomst. Je aansluiten bij een sterke internationale partij, is het beste voor onze medewerkers en onze klanten.” De Van Dorts blijven betrokken bij de onderneming en zullen toezien op een goed verloop van de overname.

Friesland was witte vlek

Alliance Automotive is blij met de overname. ,,We versterken onze positie in Noord-Nederland. Vooral Friesland was voor ons nog een witte vlek’’, verklaart manager Frank Weghorst.

Nieuwe bedrijfsnaam: PartsPoint

Het Friese familiebedrijf wordt geïntegreerd in PartsPoint, de nieuwe bedrijfsnaam van Alliance Automotive in de Benelux. PartsPoint is ontstaan na de recente samenvoeging van Brezan, Dabeko en Staadegaard TC. In Nederland telt PartsPoint tweeduizend medewerkers en honderd vestigingen.

Genuine Parts Company

Alliance Automotive is op zijn beurt weer onderdeel van Genuine Parts Company, de grootste automotive onderdelendistributeur ter wereld.

Nieuws

menu