Onbegrip en boosheid over beloning toezichthouders Zorgpartners Friesland: 'We hebben al onze aandacht nodig om weer reguliere zorg te gaan verlenen, dan kunnen we dit er niet bij hebben'

De gezamenlijke commissarissen van de ziekenhuizen MCL en Tjongerschans en ouderenzorgkoepel Noorderbreedte hebben ,,maatschappelijk iets uit te leggen”. Voor de ondernemings- en cliëntenraden komt de verdubbeling van hun bezoldiging als een verrassing.

Marcel Wintels, voorzitter van de Raad van Commissarissen van MCL, Tjongerschans en Noorderbreedte, op een archieffoto uit 2016.

Marcel Wintels, voorzitter van de Raad van Commissarissen van MCL, Tjongerschans en Noorderbreedte, op een archieffoto uit 2016. FOTO ANP

De ondernemingsraden en cliëntenraden van MCL, Tjongerschans en Noorderbreedte beraden zich op een formele reactie richting de Raad van Commissarissen, melden de OR-voorzitter Frank Nuninga (Tjongerschans) en Suzanna Kramer (MCL). ,,Ze hebben maatschappelijk iets uit te leggen”, zegt Nuninga. Op de werkvloer zijn veel vragen en heerst cynisme. ,,Dit valt niet goed, er is vooral onbegrip en boosheid. We hebben al onze aandacht nodig om weer reguliere zorg te gaan verlenen, dan kunnen we dit er niet bij hebben.”