Omwonenden vuurbult Twijzelerheide verdeeld over inzet ME: 'Ik zag hoe 15-jarigen met van die stokken werden neergeknuppeld'

In Twijzelerheide ben je voor of tegen de noodverordening die burgemeester Oebele Brouwer van Achtkarspelen zondag oplegde. Hij was de overlast op het grasveld aan de Elzen zat.

Zwartgeblakerd gras op het veld in Twijzelerheide waar afgelopen weekend een groot vuur werd gesticht waarna de ME in moest grijpen.

Zwartgeblakerd gras op het veld in Twijzelerheide waar afgelopen weekend een groot vuur werd gesticht waarna de ME in moest grijpen. Foto: Marcel van Kammen

Op het veld zijn de restanten van een grote brand zichtbaar. Zwartgeblakerd gras, smeulend rubber, springveren en hier en daar blikjes bier. Zaterdag kwamen tientallen mensen, vooral jongeren, samen rond het vuur. Volgens de gemeente Achtkarspelen was er sprake van ernstige aantasting van de openbare orde, waaronder geluidsoverlast, groepsvorming, zwaar vuurwerk en alcoholgebruik. Het was niet de eerste keer dat er sprake was van overlast, maar de gemeente laat weten dat de maat vol was.