OR buitenspel: onrust bij Omrop Fryslân blijft

FOTO ARODI BUITENWERF

De onrust bij Omrop Fryslân houdt aan. Een tijdelijk ‘haad kontent’ is in vaste dienst genomen. Bij dit besluit is de ondernemingsraad (OR) gepasseerd.

Het nieuws over de benoeming (per 1 januari) is bij verschillende medewerkers van de Omrop ingeslagen als een bom.

Het gaat om Marcell Mijwaart. Hij is al zo’n twee jaar ‘haad kontent’, een tot voor kort tijdelijke functie. Deze plek wordt gezien als de rechterhand van hoofdredacteur Klaas Geert Bakker.

Van de directie was al bekend dat deze met Mijwaart verder wil. Bij de beslissing om definitief met hem door te gaan is de OR echter buitenspel gezet. En die heeft juist vraagtekens bij de functie van ‘haad kontent’.

Eerst evaluatie

De OR wilde eerst een evaluatie. Dat is dus niet gebeurd. Omrop-directeur Jan Koster gaf eerder in een interne mail al aan dat zo’n evaluatie niet nodig is.

Koster schreef donderdag in een nieuwe mail aan het personeel: ‘Marcell past prima yn de funksjebeskriuwing en foldocht absolút oan de frege kompetinsjes. Hy hat in soad ûnderfining en dêrneist is it ek foar de kontinuïteit fan ús organisaasje, op it ynhâldlike likegoed as op it mêd fan de ferbettering fan de kultuer, in goede saak dat Marcell behâlden bleaun is foar de Omrop.’

De ondernemingsraad wil nu niet reageren, mogelijk later wel. OR-voorzitter Frans Slaterus zei vrijdag: ,,Ik jou no gjin reaksje, dit ha wy net noadich, dankewol.’’

Volgens Omrop-directeur Jan Koster is de benoeming van zijn ‘haad kontent’ geheel volgens het sollicitatieprotocol verlopen.

Nieuws

Meest gelezen

menu