OM: verdachte van moord op Ursul Sprott liegt

Het Openbaar Ministerie heeft een ‘interactieve tijdlijn’ gemaakt die bewijst dat de verdachte van de moord op Ursul Sprott (35) liegt over zijn aandeel.

Dit zei officier van justitie Roelof de Graaf gisteren tijdens een pro-formazitting van de zaak. De 39-jarige verdachte van de moord op het Jacobijnerkerkhof, op 10 oktober vorig jaar, beweert dat hij na het bezoeken van Sprott bij diens woning naar de Prinsentuin is gelopen met zijn hond, een shagje heeft gerookt en vervolgens het slachtoffer dodelijk verwond aantrof naast de kerk.

Al deze acties moeten zich die avond tussen 22.20 uur (het moment waarop de mannen ruzie hadden bij de woning) en 22.34 uur (het moment dat de dood intrad) hebben plaatsgevonden. ,,Het is onmogelijk, of je nu 4, 5 of 6 kilometer per uur loopt”, aldus De Graaf. Advocaat Teade Bruinsma meent dat het wel degelijk kan. ,,Ik heb het zelf gelopen. En het kan binnen die tijd”, aldus Bruinsma.

Interactieve tijdlijn

Het OM is bijna klaar met een interactieve tijdlijn, waarop verdachte en slachtoffer worden geplaatst op de kaart van dit deel van de binnenstad van Leeuwarden op de momenten dat ze door getuigen werden gehoord of gezien. Mocht de animatie niet naar wens zijn, dan vraagt advocaat Bruinsma mogelijk alsnog om een reconstructie.

Justitie gaat ervan uit dat de 39-jarige Leeuwarder Sprott heeft doodgestoken na een ruzie over een drugsschuld . Op 10 oktober is er nog een pro-formazitting, waarna de zaak op 2 november inhoudelijk behandeld wordt.

Nieuws

Meest gelezen

menu