OM heeft 31 verdachten in vizier voor 'pietenblokkade' A7

Protest bij intocht Sint verboden na blokkade

Het Openbaar Ministerie heeft in het strafrechtelijk onderzoek naar de 'pietenblokkade' op de A7 bij Joure 31 personen als verdachte aangemerkt.

Van 18 personen is de identiteit bekend bij het OM. Maandag ontvingen zij een brief van de politie met een verzoek zich te melden voor verhoor. De identificatie van de overige 13 verdachten is nog bezig.

De tot nu toe bekende verdachten wonen allemaal in Friesland. Wat hun leeftijden en woonplaatsen zijn, wil het OM nog niet zeggen. De verdenking bestaat uit meerdere strafbare feiten zoals het blokkeren van een openbare weg, gevaar of hinder op de weg veroorzaken en het verhinderen van een betoging. De verhoren vinden nog deze maand plaats.

Door de blokkade van de snelweg konden de drie bussen met anti-Zwarte Pietdemonstranten niet meer op tijd in Dokkum komen voor de betoging voorafgaand aan de landelijke Sinterklaasintocht. De locoburgemeester van Dongeradeel verbood de demonstratie even later, na berichten dat tegenstanders van de betoging zich in het stadscentrum hadden opgesteld met zwaar vuurwerk.

Nieuws

Meest gelezen