Man uit Drachten verkracht 9-jarig kind in haar slaap. OM: vier jaar cel

Een 32-jarige man uit Drachten heeft donderdagmiddag vier jaar cel tegen zich horen eisen, waarvan een jaar voorwaardelijk.

Rechtbank Leeuwarden. FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Rechtbank Leeuwarden. FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Het Openbaar Ministerie acht bewezen dat hij met zijn hand een slapende 9-jarige heeft verkracht. De man zou zich later op dezelfde wijze hebben vergrepen aan twee tieners van destijds 16 en 19 jaar.

Aan de negenjarige zou hij zich thuis in haar bed hebben vergrepen. Bij de tieners drong hij met zijn vingers naar binnen toen ze bij hem overnachtten.

De meiden raakten getraumatiseerd door zijn ontuchtige handelingen. De 9-jarige, wier vader een vriend van de verdachte was, gaf aan hem nooit meer te willen zien en wenste dat hij naar Amerika of Afrika verhuisde.

De zestienjarige wilde zelfmoord plegen, maar werd van het spoor gehaald.

De 19-jarige had EMDR-therapie nodig gehad om de vermeende verkrachting te verwerken.

De man ontkende de meisjes van 9 en 16 te hebben verkracht. Zijn advocaat Marjo Buitenhuis wees erop dat vastzitten,,enorme impact’’ had op haar cliënt, die licht verstandelijk beperkt is en adhd en een vorm van autisme heeft. ,,Door detentie raakt hij zijn woning en werk kwijt en start zijn behandeling niet.’’ Ze pleitte voor een geheel voorwaardelijke straf of een taakstraf.

Uitspraak: 9 december.

Nieuws

Meest gelezen