Noordelijk team als derde bij eerste controlepost World Solar Challenge

FOTO VATTENFALL SOLAR TEAM

Het noordelijke raceteam Top Dutch Solar Racing heeft zondag in de World Solar Challenge in Australië als derde de controlepost in Katherine bereikt.

Alle podiumplekken werden na de eerste etappe bezet door een Nederlands team. Het Solar Team Twente gaat aan de leiding en het Vattenfall Solar Team uit Delft staat tweede.

Van Darwin naar Katherine

De zonneauto’s zijn in de nacht van zaterdag op zondag begonnen aan de 3.000 kilometer lange tocht van Darwin in het noorden naar Adelaide in het zuiden. Het team van Top Dutch mocht vanaf pole position starten, omdat het snelste rondetijd had genoteerd in de kwalificatie. Solar Team Twente kwam echter als eerste bij de controlepost Katherine aan. Hun auto was enkele minuten eerder dan de auto’s van Delft en Top Dutch.

Lees ook: Team vol Noorderlingen begint aan zwaarste race voor zonneauto's: 'Het wordt hoe dan ook fantastisch'

6 van de 27 leden van het noordelijke team komen uit Friesland. Ook het Twentse team herbergt met Arthur Kambartsumjan uit Leeuwarden en Sybren Wubs uit Heerenveen twee Friezen. Bij het team van Delft doet Willem Jelle Bellinga uit Koudum mee.

Maandagochtend gaat de race verder naar de tweede controlepost, Daly Waters. Aan de Challenger Race, een van de twee klassen van de World Solar Challenge, doen 27 teams mee.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland