Noodlijdende De Noorderbrug zet zichzelf in etalage

Het pand aan het Sixmaplein. FOTO LC

De noordelijke zorginstelling De Noorderbrug zoekt een overnamekandidaat. De voorkeur gaat uit naar een sterke zorgorganisatie die De Noorderbrug als geheel kan overnemen.

Aanleiding voor de koerswijziging zijn financiële problemen. Halverwege vorig jaar was er sprake van een financieel tekort, dat volgens de Raad van Bestuur inmiddels weer is opgelost. Om noodzakelijke investeringen te kunnen doen in de ontwikkeling van zorg en dagbesteding voor cliënten, de opleiding van medewerkers en onderhoud van de gebouwen, wordt er gezocht naar een overnamekandidaat.

Tien locaties in Friesland

De Noorderbrug is een instelling die gespecialiseerd is in zorg aan mensen met hersenletsel, een chronische neurologische aandoening, de ziekte van Huntington en doven met complexe problematiek. Het hoofdkantoor staat in Groningen. In Friesland is De Noorderbrug actief op tien locaties, in Leeuwarden, Tytsjerk, Drachten, Sneek en Dokkum. In totaal zijn er zo'n 800 medewerkers en 1600 cliënten.

In Leeuwarden pleegt De Noorderbrug op dit moment vervangende nieuwbouw. Aan het Sixmaplein verrijst een groot complex met zes verdiepingen. Volgens woordvoerder Sylvia Sanders hebben de financiële problemen geen invloed gehad op de nieuwbouw. Volgens De Noorderbrug zijn er verschillende organisaties serieus geïnteresseerd in een gehele overname.

Nieuws

menu