Noah vindt zeepaardje op strand Ameland & zoektocht naar kabouter Jaap in Sint Nicolaasga: dit is het goede en opmerkelijke nieuws van deze week

Het goede nieuws van deze week.

Het goede nieuws van deze week.

Iedere vrijdag doen we een greep uit het goede en opmerkelijke nieuws dat afgelopen week in de Leeuwarder Courant verscheen. Hartverwarmende, grappige of optimistische verhalen. Deze week onder andere: een dagrecord aan komkommers in Bitgum en dief wordt bestolen van gestolen fiets.

Een dagrecord voor Gardener’s Pride in Bitgum begin deze week. Nog nooit oogstte het bedrijf zoveel komkommers op één dag. Hoeveel het er waren? 110.000. Het vorige dagrecord stond op ongeveer 90.000 komkommers. De meeste gaan naar Albert Heijn.

Dat een fiets van je gestolen wordt, is nooit leuk. Het overkwam een vrouw uit Noardburgum, maar toch kwam er goed nieuws voor haar. De dief, een inwoner van de gemeente Tytsjerksteradiel, kreeg namelijk spijt en compenseerde de vrouw voor haar gestolen fiets. De man wilde de gestolen tweewieler teruggeven, maar wat bleek: die was opnieuw gestolen. De man had de fiets niet op een veilige plek gestald.

Het Wilhelminapark in Sneek is deze week opgefleurd. Er zijn 3500 perkplanten geplant in verschillende kleuren. De wisselperken zijn voorzien van eenjarige plantjes.

Dan een opmerkelijke vermissing in Sint Nicolaasga. Kabouter Jaap (60 centimeter) is nergens meer te bekennen. Hij werd gestolen uit de Vegelinsbossen. Jaap stond nog geen week op zijn sokkel en maakt deel uit van een kabouterroute in het bos. Een zoektocht in de omgeving naar de kabouter, die een rugzakje heeft, leverde niets op. Ook na een oproep op Facebook en een bericht op de DeSintNykster.nl kwam geen gouden tip.

Op een bruiloft kwamen ze elkaar voor het eerst tegen. Piet de Roos (bijna 97) uit Minnertsga bracht Sjoukje de Roos-van der Horn (96) uit Ferwert na een trouwerij van een familielid van Piet naar huis en sindsdien zijn ze verliefd. Deze week waren ze 70 jaar getrouwd. ,,Van een bruiloft komt een bruiloft.”

Tot slot: Noah deed zaterdag op het strand van Hollum een bijzondere vondst: ze trof een zeepaardje aan op het Amelander strand. Noah had een emmertje bij zich waarin ze het zeepaardje naar de dierenambulance van het eiland bracht. Het diertje leefde nog. De dierenambulance bracht het zeepaardje naar het Natuurcentrum in Nes. Noah gaf het beestje ook een naam: Amie.