Nieuws uit Friesland van 6 en 7 augustus | Geen lachgasboetes tijdens druk Sneekweekweekend en man overlijdt in zee bij Ameland

De opening van de Sneekweek, vrijdagavond, met een lasershow. FOTO SIMON BLEEKER

Er zijn dit Sneekweekweekend geen dwangsommen uitgedeeld voor het verkopen van lachgas. Dat laat de gemeente Súdwest-Fryslân zondagmiddag weten. Dat en meer in ons overzicht van het nieuws van de voorbije 48 uur.

De ongeveer vijftien handhavers van de gemeente die er rondlopen, hebben dit weekend wel het gebruik van lachgas geconstateerd , maar geen verkoop. ,,Het was veel minder dan in 2019 en er was ook geen overlast’’, zegt woordvoerder Christiaan Weening. ,,Dit was echt niet te vergelijken met drie jaar geleden.’’ Aantallen kan Weening niet noemen.

Man wordt onwel in de zee bij Ameland en overlijdt

In de Noordzee bij Nes (Ameland) is zondagmiddag een oudere man overleden nadat hij onwel was geworden in de Noordzee . Dat bevestigt de KNRM.

De man werd onwel in de zee en werd door lifeguards uit het water gehaald. Er is geprobeerd hem te reanimeren, maar dat slaagde niet.

Geen boetes of aanhoudingen na spookrijden op snelweg A7 tussen Drachten en Heerenveen

De politie heeft vooralsnog geen boetes uitgedeeld of mensen aangehouden nadat meerdere trekkers langzaam over de A7 tussen Drachten en Heerenveen reden.

Zo’n vijftien trekkers, veelal zonder kenteken, hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag ook tegen het verkeer in gereden.

Twee boerderijbranden vlak na elkaar in de Stellingwerven, het lijkt allemaal sterk op toeval

Twee boerderijbranden vrijdagavond in de Stellingwerven, kort na elkaar. Dat nieuws maakt op sociale media reacties los, die soms misselijkmakend zijn. De politie heeft geen aanwijzingen voor brandstichting.

De eerste alarmmelding kwam rond half elf vrijdagavond. Bezoekers die van de wedstrijd Heerenveen-Sparta terugkeerden, hadden een rode gloed gezien boven de boerderij aan de Oosterwoldseweg in Oldeberkoop. Melkveehouder Rikus van Kippersluis had die avond de achterste stal voor het melkvee staan schoonmaken.

Met een zaklamp speuren naar parels in Bakkeveen: koopjesjagers komen vanwege de spanning al in het pikkedonker naar de vlooienmarkt

Met bijna 600 standhouders is de vlooienmarkt van Bakkeveen een van de grootste openluchtmarkten van Nederland. De fanatiekste koopjesjagers waren er zaterdagochtend al heel vroeg bij. In het duister, met een zaklamp in de hand.

De stevige mening van Harry Amsterdam over het SKS-skûtsjesilen | video

Harry Amsterdam geeft zijn een stevige mening over het SKS skûtsjesilen.

Daarnaast legt hij ook uit waarom hij nu niet meer als adviseur op het Lemster skûtsje, dat momenteel eerste staat in het klassement, mee zeilt.

En verder in het nieuws:

* Skûtsje Langweer wint spektakelstuk op IJsselmeer, pakt Sneek met finish in zicht | Lees het liveblog hier terug

* Wielrenster Anouska Koster uit De Westereen verlaat Jumbo-Visma in 2023 en tekent bij Noorse ploeg

* Voor SC Cambuur begon het seizoen zaterdag met een teleurstellende nederlaag tegen Excelsior. De Leeuwarders hadden het verlies aan zichzelf te wijten. Cambuur creëerde tegen Excelsior weliswaar vele kansen, maar wist niet te scoren en gaf zelf onnodig twee goals weg.

* Duikers van de brandweer redden vrouw die met scootmobiel in sloot terechtkomt in Wergea .

Tip van de redactie:

* Zihni Özdil keek rond in Friesland . De Amsterdammer begon met tegenzin, maar draaide snel bij en wil nu verhuizen. ‘Misschien wel de mooiste week uit mijn leven’ | opinie

* Hoe een gevallen Apple Pencil ondernemer Marc Tuinier op het pad bracht van een florerende start-up

* Sympathieke pretparken bestaan, zoals Thüle in Duitsland , pakweg 90 kilometer over de grens. ‘Mama, is alles hier gratis?’

Nieuws

menu