Nieuws uit Friesland van 27 oktober | Vrouw (41) van Terschelling stuurde pikant verhaal met pornografische foto's aan vrouw minnaar en GGD opnieuw naar Ameland voor vaccinaties

De Brandaris in West-Terschelling. FOTO JAN HEUFF

Het was ,,de kift tussen twee vrouwen, die steggelden over de liefde’’. Zo vatte advocaat Tjalling van der Goot woensdag in rechtszaal de strijd samen tussen zijn cliënt, 41-jarige vrouw van Terschelling en haar opponent in de liefde, een inwoonster van Warten. Dat en meer in ons overzicht van het belangrijkste nieuws van de afgelopen 24 uur.

De Terschellingse stond terecht vanwege belaging van de Wartense en haar gezin. Een hele reeks appjes, mailtjes en postpakketten stuurde ze vanaf het eiland richting de familie en naasten daarvan.

Ertussen zat onder meer een document, waarin de vrouw in 130 pagina’s uitlegde wat zich tussen haar en haar ex-minnaar had afgespeeld. Ze schuwde niet om expliciet beeldmateriaal te zenden.

De rechter heeft haar een taakstraf opgelegd.

GGD opnieuw naar Ameland om eilanders eerste óf juist derde coronavaccinatie te geven

Een team van GGD Fryslân komt op 8 en 29 november nogmaals naar Ameland voor het vaccineren van eilandbewoners tegen het coronavirus.

Inwoners die nog geen vaccinatie hebben gehad en inwoners die onlangs via de specialist in het ziekenhuis waar ze onder behandeling staan een uitnodiging hebben ontvangen voor een derde prik kunnen dan een vaccinatie halen. Het vaccin dat gebruikt wordt is BioNTech/Pfizer.

Zorgvoorziening aan de Praam in Haulerwijk blijft open (en gaat verbeteringen doorvoeren)

Het huis met zeven appartementen voor mensen met een verstandelijke handicap aan de Praam in Haulerwijk blijft open. Sjoukje Braam-Rozema zegt er alles aan te doen de verbeteringen die de inspectie verlangt door te voeren.

,,Zo staan wij er in. We staan er heel positief tegenover”, zegt algemeen directeur Braam-Rozema van BV Braam. De kleinschalige zorgvoorziening staat onder verscherpt toezicht, zo bracht de Inspectie Gezondheidszorg & Jeugd dinsdag naar buiten . Er is volgens de inspectie sprake van een aanzienlijk aantal tekortkomingen in de zorg. Bovendien geeft de aansturing gering vertrouwen in de verbetering hiervan, bericht de inspectie.

Heerke Kooistra uit Damwâld koopt 135 winkels van Big Bazar

Heerke Kooistra (49) uit Damwâld gaat de 135 filialen van discountketen Big Bazar overnemen van Mirage Retail Group (MRG), het moederbedrijf van Blokker.

Tot nu toe was Kooistra, net als de rest van zijn familie, vooral actief in de internationale handel van restpartijen. De zakenman is vernoemd naar zijn pake, die in de jaren dertig met een bakfiets langs de huizen trok en zijn waar voor een dubbeltje te koop aanbood.

,,Big Bizar is in hiel moai diamantsje’’, zegt de nieuwe eigenaar. ,,Op it haadkantoar yn Amsterdam wurkje 56 minsken dy’t presis witte wat se moatte dwaan. Ik hoech allinnich te soargjen foar de ynkeap.’’

Burgemeester Heerenveen wist niets over stilleggen bedrijf

De zware overtreding die er in april toe leidde dat transportbedrijf Bosma in Heerenveen een week deels is stilgelegd, was niet bekend bij burgemeester Tjeerd van der Zwan. De arbeidsinspectie (Inspectie SZW), die de overtreding dit voorjaar vaststelde , heeft die informatie niet met Heerenveen gedeeld, laat de gemeente weten. Van der Zwan wil bespreken of zoiets voortaan toch mogelijk is. Heerenveen had al afspraken met de provincie, omgevingsdienst Fumo en het Wetterskip over het direct uitwisselen van informatie over controles of overtredingen bij bedrijven. Dit naar aanleiding van de kwestie rond de stofwolken met zware metalen bij de Heerenveense metaalhandel De Horne, waar de Leeuwarder Courant in 2019 over schreef . Daarbij was de burgemeester ook niet geïnformeerd door de andere partijen.

Circa 7300 nieuwe coronagevallen, hoogste aantal sinds half juli

Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend zijn 7301 nieuwe coronagevallen vastgesteld. Dat is het hoogste aantal sinds 19 juli.

In de afgelopen zeven dagen registreerde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 41.409 positieve tests. Dat is 56 procent meer dan in de week ervoor. Voor het eerst sinds 25 juli komt het weektotaal boven de 40.000 uit.

En verder in het nieuws:

* Na vijf jaar gaat Jelmer Mulder weg als gemeentesecretaris van Smallingerland. Per 1 januari vervult hij dezelfde functie bij de gemeente Hoogeveen .

* Twee personen aangehouden in verband met steekincident in Leeuwarden .

* ‘Als het zou ontploffen, staat mijn boerderij er niet meer’. Boer Bert uit Huis ter Heide moet koeien en kalfjes achterlaten nadat vrachtwagen van Defensie vol munitie over de kop vliegt.

Tip van de redactie:

* Beluister Omroep Abe | ‘Concurrentie op komst voor Henk Veerman en Siem de Jong’

* Hond spoorloos? Niet voor Jerzy (3) uit Surhuisterveen. Met zijn goed gedrilde, scherpe neus krijgt hij menig viervoeter weer boven water. Soms letterlijk .

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen