Nieuws uit Friesland van 26 januari | SC Heerenveen bedrijvig op de transfermarkt en hoe zit het nou precies met de nieuwe quarantaineregels?

Amin Sarr in het shirt van Malmö FF. FOTO ANP

Henk Veerman vertrekt deze week nog bij SC Heerenveen. De 30-jarige spits maakt de overstap naar FC Utrecht. Dat en meer in ons overzicht van het belangrijkste nieuws van de afgelopen 24 uur.

Heerenveen ontvangt een transfersom van enkele tonnen voor Veerman . Daarmee is voor alle drie partijen sprake van een winsituatie. Utrecht krijgt een back-up in de spitspositie, nadat Adrián Dalmau onlangs werd verkocht aan Sparta. Veerman zelf krijgt een transfer naar een subtopper, een stuk dichterbij gelegen bij Volendam dan Heerenveen bovendien.

Na zijn vertrek is SC Heerenveen druk op zoek naar een extra spits. De club denkt daarbij aan Amin Sarr . Daarnaast is ook oude bekende Joost van Aken in beeld als mogelijke nieuwe versterking. Heerenveen voerde onlangs al een gesprek met de centrale verdediger.

Ook quarantaineregels zijn versoepeld, maar hoe zit het nu precies?

Dinsdagavond heeft het kabinet versoepelingen van enkele quarantaineregels aangekondigd. De steeds veranderende voorschriften kunnen echter voor behoorlijk wat verwarring zorgen. Daarom hebben we ze helder en beknopt op een rij gezet.

Omwonenden Julianalaan Leeuwarden vangen bot, Hendrik Algraweg blijft dicht oordeelt Raad van State

De Hendrik Algraweg, onder Leeuwarden westelijk van Goutum, blijft gesloten. Ook in hoger beroep krijgen de omwonenden van de Julianalaan in Leeuwarden ongelijk.

Het hoger beroep bij de Raad van State was aangespannen door wijkpanel Huizum-West. Door de afsluiting van de Hendrik Algraweg, die niet meer nodig werd geacht toen de Haak om Leeuwarden voltooid was, zou het op de Julianalaan een stuk drukker zijn geworden en is daar meer overlast, onder meer van de vrachtwagens van FrieslandCampina.

Harlingen en Leeuwarden populair bij gebruikers Booking.com die de noordelijke provincies het meest gastvrij noemen

Voor de meest gastvrije regio’s in Nederland moet je volgens Booking.com in het Noorden zijn . Drenthe staat bovenaan de lijst, gevolgd door Groningen en Friesland.

Booking.com reikte dinsdag voor de tiende keer op rij hun jaarlijkse Traveller Review Awards uit en onthulde daarmee ook welke Nederlandse plaatsen zich volgens hun de meest gastvrije plaatsen van Nederland mogen noemen.

Winkeldief op leeftijd uit Drachten kan het stelen niet laten: drie weken cel voor ‘gepensioneerde crimineel’ in scootmobiel

Met zijn 73 jaar is hij is behoorlijk op leeftijd, maar toch kan de man uit Drachten die woensdag terecht moest staan voor vier winkeldiefstallen het stelen niet laten, zo stelt advocaat Bert de Boer.

„Het zit een beetje in de aard van het beestje”, zei De Boer op de zitting van politierechter Kim de Groot over zijn cliënt, die volgens de raadsman „een enorm strafblad” heeft. „Een gepensioneerde crimineel”, noemde De Boer de verdachte. De man had in 2020 en vorig jaar vier winkeldiefstallen gepleegd, bij supermarkten en een winkel voor campingbenodigdheden. Daar had hij een barbecuehandschoen gestolen.

Meijpra Zon in Drachten valt om: nog wel opdrachten, maar het geld ontbreekt

Het jonge zonnepanelenbedrijf Meijpra Zon in Drachten is vastgelopen in zijn geldproblemen. Er staan vier mensen op de loonlijst.

Klaske Praamstra en Brian Meijer startten hun bedrijf in november 2020. ,,Ze zijn vol enthousiasme begonnen vanaf een zolderkamer’’, vertelt curator Jaap van der Meulen. ,,En de zaken leken aanvankelijk heel goed te gaan. Ze verhuisden naar een bedrijfsunit in Drachten. Er werd ook geïnvesteerd in onder meer bedrijfsauto’s, iets wat wel leek te kunnen, maar achteraf niet had gemoeten.’’

Verder in het nieuws:

* De RDW heeft ruim 47.000 trekkers en andere landbouwvoertuigen in Friesland geregistreerd. Dat zijn er veel minder dan de dienst voor het wegverkeer had verwacht.

* Een 29-jarige man uit Leeuwarden onder invloed van drugs sprong dinsdagmiddag voor auto’s op de Emmakade in Leeuwarden. De man werd aangehouden, dat was op zich niet bijzonder, maar de manier waarop wel .

* Op vijftien plaatsen in Friesland wordt deze zomer de insectenstand in de gaten gehouden. Vorig jaar waren dat nog negen.

* In een flatwoning aan het Taco van der Veenplein in Leeuwarden is woensdag rond het middaguur brand uitgebroken. De brandweer rukte met drie brandweerwagens uit.

Tip van de redactie:

* Bankeconomen berekenen schade van (te) langzame versoepeling na harde lockdown. ‘De rekening loopt in de miljarden’.

* Het leven wordt leuker als je een beetje budget hebt. Tips om meer geld over te houden in 2022.

* De Nederlandse shorttrackers beginnen woensdag aan een reis die in februari moet resulteren in historisch veel olympisch goud. Suzanne Schulting, die die goudkoorts moet gaan verspreiden, is er relaxed onder .

Nieuws

menu