Nieuws uit Friesland van 26 december | Koeien gered uit brandende loods Follega & geen marathon met start en finish in Sneek

Beeld:

Beeld: LC

Aan de Straatweg in Follega is maandag aan het begin van de middag een grote brand in een agrarische loods uitgebroken. Dat en meer in ons overzicht van het nieuws van de afgelopen 24 uur.

De brandweer heeft weten te voorkomen dat het vuur oversloeg naar de nabijgelegen kop-hals-rompboerderij. De tien jonge koeien die in de loods stonden, konden op tijd gered worden. De dierenarts heeft hun verwondingen behandeld.

Komende zomer geen marathon met start en finish in Sneek

Volgend jaar juni wordt geen marathon gehouden met start en finish in Sneek. Organisatiebureau Le Champion, afgelopen zomer voor het eerst verantwoordelijk voor deze avondwedstrijd, heeft de klassieke loopafstand geschrapt , zo werd duidelijk nu de inschrijving voor het evenement is geopend.

Het geluid van ‘zingende generatoren’ in de straten van Irpin betekent goed nieuws

De afgelopen weken vroegen de LC en DvhN mensen in Oekraïne hoe ze leven zonder stroom, verwarming en warm water. Oleg Shetlichnyy schreef een bijdrage . ,,In Irpin neem je nu powerbanks en opladers mee naar je werk.’’

WoonFriesland maakt 3000 huizen in hoger tempo energiezuiniger om lasten bewoners te verlagen

WoonFriesland gaat de minst energiezuinige woningen in de eigen voorraad versneld aanpakken. ,,We hebben een knop om aan te draaien en dat gaan we doen.” Het gaat in totaal om 3000 huizen , 14 procent van de 21.000 die WoonFriesland in zestien verschillende gemeenten verhuurt. In 2025 moeten ze stuk voor stuk tenminste energielabel C hebben.

Verder in het nieuws:

Tip van de redactie: