Nieuws uit Friesland van 23 juli | Aantal nieuwe coronabesmettingen stabiliseert, seizoen tennisser Arends voorbij

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen loopt op tot 477 ANP

Het aantal nieuwe coronabesmettingen stabiliseert in Friesland na week van explosieve stijging en er is een jongetje gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in Drachten. Dat en meer in ons overzicht van het belangrijkste nieuws van de afgelopen 24 uur.

Tennisser Sander Arends meteen na hoogtepunt in de put: seizoen door gebroken pink voorbij

Drie dagen na het hoogtepunt in zijn carrière, beleefde tennisser Sander Arends uit Leeuwarden het dieptepunt. Vrijdagmiddag werd bekend dat zijn seizoen voorbij is vanwege een gebroken pink.

Aantal nieuwe coronabesmettingen stabiliseert in Friesland na week van explosieve stijging

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Friesland stabiliseert , nadat vorige week het aantal besmettingen meer dan verzesvoudigde. Er waren de afgelopen zeven dagen 1468 positieve tests, tegen 1467 een week eerder.

De laatste dagen dalen de besmettingscijfers. „Dat is een gunstig teken, al is het afwachten of de dalende trend doorzet”, aldus de GGD in haar weekoverzicht.

Vrijdag werden er door het RIVM 126 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Donderdag ging het nog om 154 gevallen.

Welke Friezen staan op de Olympische Spelen in Tokio en wanneer komen ze in actie?

Elf geboren Friezen doen in Tokio mee aan de 32ste Zomerspelen. Dat hadden er natuurlijk 12 moeten zijn, maar voetbalster Sherida Spitse haakte dinsdag af met een knieblessure. Wie zijn ze? En wanneer en hoe laat (Nederlandse tijd) komen ze in actie?

Jongetje gewond bij aanrijding met auto in Drachten

Op de Klaverweide in Drachten is vrijdagmiddag een jongetje aangereden door een auto van een maaltijdbezorger . Het jongetje raakte gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen.

Het jongetje wilde oversteken toen hij werd geschept door de auto.

Nederland op Duitse hoogrisicolijst, beleid dinsdag aangescherpt

Duitsland zet Nederland op de lijst met hoogrisicogebieden . Dat betekent dat een strenger beleid gaat gelden voor reizigers. Die maatregelen worden volgens gezondheidsinstituut Robert Koch Instituut (het Duitse RIVM) komende dinsdag van kracht. Ook Spanje wordt een hoogrisicogebied.

En verder in het nieuws:

* Na een paar droge dagen met rustig zomerweer slaat het weer dit weekend om .

* Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten zet sinds deze maand VR-brillen in bij kinderen op de Spoedeisende Hulp (SEH).

* Keurslagerij Spijkerman in Akkrum is sinds kort beperkter open . Zelfs voor een prijswinnende slager blijkt goed, geschoold personeel moeilijk te vinden.

Tip van de redactie:

* Henk Grol won twee bronzen olympische medailles. In Tokio, in het hol van de leeuw, wil de judoka nog één keer schitteren. Beluister Radio Tokio .

* Voor het verleggen van de Skieding moeten er een paar huizen tegen de vlakte. Maar niet iedereen wil weg . ,,Ik bin hjir twa froulju ferlern.’’

* De eikenprocessierups zorgt dit jaar in Friesland voor minder overlast dan vorig jaar. Hoe kan dat?

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland
Dagoverzicht