Nieuws uit Friesland van 19 september | Cambuur zonder trainer Henk de Jong op de tribune tegen PSV & toch geen 'unieke' filmvertoning op het Wad na ophef

Cambuur moet al na ruim zeven minuten met een man minder verder als Mees Hoedemakers rood krijgt. FOTO ANP/BART STOUTJESDIJK

Trainer Henk de Jong van SC Cambuur moet bij de volgende competitiewedstrijd, op zaterdag 1 oktober tegen koploper PSV, op de tribune zitten. Dat en meer in ons overzicht van het nieuws van de afgelopen 24 uur.

Cambuur ging akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal: een schorsing van twee duels, waarvan één voorwaardelijk. De club accepteerde ook de straffen voor Mees Hoedemakers en Alex Bangura, die net als De Jong zaterdag rood hadden gekregen tijdens de verloren uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk (5-1). Zowel Hoedemakers als Bangura is voor drie wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk.

Toch geen ‘unieke’ filmvertoning op het Wad na ophef

Met vier schepen naar Engelsmanplaat varen, droogvallen en vervolgens op biertafelbanken een film kijken met een borrel na afloop. Bij nader inzien bleek het toch niet zo’n goed idee : de filmproducent heeft het evenement afgelast.

Zondag verstuurde filmproducent Windmill een uitnodiging aan tientallen mensen die eerder hun e-mailadres hadden achtergelaten. ‘We gaan een unieke vertoning organiseren en wel op het drooggevallen Wad. Uniek want nog nooit werd er een film op het drooggevallen Wad vertoond.’

Werkzaamheden Vliet uitgesteld omdat gemeente Leeuwarden er bomen van Bosk neerzet

Werkzaamheden aan leidingen op het Vliet in Leeuwarden konden vanochtend niet doorgaan . De gemeente had de bomen van Bosk neergezet op de plek waar gegraven moest worden.

Niet parkeren vanaf 19 september, staat te lezen op de borden bij het Vliet. Bewoners hadden een brief in de bus gekregen over de werkzaamheden en de medewerkers van Pol Infra uit Leeuwarden stonden vanochtend klaar om aan de slag te gaan.

Lange levertijden meubilair vertragen komst grote vergaderzaal Tytsjerksteradiel

Onder meer door langere levertijden van meubilair kan de publiekshal in het gemeentehuis van Tytsjerksteradiel nog niet als grote vergaderruimte gebruikt worden.

De hal moet plaats gaan bieden aan groepen tot honderd personen. Het was de bedoeling dat de nieuwe inrichting deze maand klaar zou zijn, maar door leveringsproblemen lukt dit niet.

Jongeneel Sneek vecht voorkeursrecht op hun perceel aan

Houthandel Jongeneel in Sneek maakt bezwaar tegen het vestigen van voorkeursrecht op hun perceel . De gemeenteraad van Súdwest-Fryslân moet er op 29 september over beslissen.

Houthandel Jongeneel in Sneek heeft een jurist ingeschakeld om bezwaar te maken tegen het vestigen van een voorkeursrecht door de gemeente Súdwest-Fryslân op het perceel van het bedrijf aan de Van Giffenstraat 1 in Sneek. Volgens het bedrijf, een van de meer dan veertig vestigingen van Jongeneel in heel Nederland, is het besluit voorbarig.

Nog altijd is er geen plan voor het voormalig kantoor van de Belastingdienst aan de Tesselschadestraat in Leeuwarden

Er is nog altijd geen concreet plan voor het voormalige kantoor van de Belastingdienst in Leeuwarden . Het gebouw aan de Tesselschadestraat staat al zes jaar leeg. Tot frustratie van de gemeente Leeuwarden heeft het pand nog steeds geen nieuwe bestemming.

Een met graffiti besmeurde entree, hekken rond de pilaren en voor de ramen vies verkleurde lamellen. Het voormalige kantoorgebouw van Belastingdienst aan de Tesselschadestraat in Leeuwarden maakt een troosteloze indruk.

Verder in het nieuws:

* Een volle Westminster Abbey , het Nederlandse koningspaar met prinses Beatrix op de eerste rij en veel ceremonieel: de uitvaart van Queen Elizabeth in beeld.

* De brandweer van Heerenveen moest het afgelopen weekeinde twee keer in actie komen vanwege een buitenbrand.

* Inwoner van Leeuwarden (22) is zijn auto kwijt na handel in harddrugs : man heeft meer dan 20.000 euro verdiend met dealen.

Tip van de redactie:

* Camille van Gestel uit Workum, ‘berucht’ door de mondkapjesaffaire, vertelt : ,,Toen het eerste miljoen bij was geschreven heb ik echt zitten huilen.”

* Stikstof, asiel, klimaat, energie, Schiphol, inflatie: nog een crisis kan het land niet hebben .

* ‘ Vinger op de alarmknop bij SC Cambuur , voor SC Heerenveen kan het weleens een mooi seizoen worden’ | KOKO Radio

Nieuws

menu