Nieuws uit Friesland van 18 augustus | Eenverdiener met modaal inkomen kan bijna niets meer op woningmarkt in Friesland & wie ontwerpt al die, eh, lelijke voetbalshirts eigenlijk?

FOTO ANP

Van de supermarkt tot Schiphol: Nederlanders ondervinden in het dagelijks leven steeds vaker de gevolgen van de tekorten op de arbeidsmarkt. En een inkomen van 38.000 euro. Prima, toch? Als alleenverdiener kun je er alleen niet zoveel mee op de woningmarkt. Dat en meer in ons overzicht van het nieuws van de afgelopen 24 uur.

Slechts 2,8 procent van de huizen in Friesland is betaalbaar voor alleenverdieners. Vorig jaar was dat nog 11 procent. Dat concludeert De Hypotheker na onderzoek. Dat komt vooral omdat deze potentiële huizenkopers minder kunnen lenen dan vorig jaar vanwege de gestegen hypotheekrente .

Ex-triatlete Charissa Zijlstra uit Leeuwarden was slachtoffer van de misstanden in de Nederlandse triatlonsport. ‘Ik ben nooit meer de oude geworden, mijn lijf is opgebrand’

Charissa Zijlstra en Renate Timmerman stonden dus niet alleen, toen ze als triatleten probeerden de top te halen, maar fysiek en geestelijk zo zwaar werd mishandeld dat het onbegonnen werk was. In een donderdag gepubliceerd rapport over misstanden in de Nederlandse triatlonsport doen veel meer toppers hun beklag .

Wie ontwerpt al die, eh, lelijke voetbalshirts eigenlijk?

Het nieuwe voetbalseizoen gaat dit weekend alweer de derde speelronde in. Alle teams hebben hun nieuwe thuis- én uitshirts inmiddels aan het publiek kunnen showen. Waarom dragen ze eigenlijk ieder seizoen nieuwe tenues? En waarom zien die eruit zoals ze eruitzien?

Over smaak valt niet te twisten, luidt het gezegde. Maar over voetbalshirts, en of die mooi of lelijk zijn, juist wel. En dat is nou precies de bedoeling. Dat blijkt als je je een beetje verdiept in het fenomeen .

Van wandelend bosk naar varend bosk? | video

Een ponton met daarop 116 bomen vaart donderdagmiddag van Leeuwarden naar Akkrum. Zo verandert een klein deel van het wandelende bosk van Arcadia voor een middag in een varend bosk.

Pieter Jilles-Tjoelker boekt eerste zege in IFKS en doet met Sterke Jerke uitstekende zaken in klassement

Pieter-Jilles Tjoelker en de bemanning van de Sterke Jerke boekten op de Tsjûkemar bij Echtenerbrug hun eerste zege in de koningsklasse van de IFKS. Daarmee deden ze uitstekende zaken voor het klassement.

Tekort aan personeel op steeds meer plekken zichtbaar: krapte van supermarkt tot Schiphol

Van de supermarkt tot Schiphol: Nederlanders ondervinden in het dagelijks leven steeds vaker de gevolgen van de tekorten op de arbeidsmarkt. Scholen blijven noodgedwongen een dag dicht, ondernemers zien de werkdruk zorgelijke vormen aannemen. En wie in december op winterbanden wil rijden, kan het best deze week al een afspraak maken .

Inspectie dijken vanwege droogte: geen risicovolle schades ontdekt, wel scheuren

Bij de inspectie van veendijken heeft Wetterskip Fryslân de afgelopen dagen geen ‘risicovolle schades’ ontdekt. Het gaat om een tussenstand, omdat de controles nog bezig zijn.

Vanwege de droogte van de afgelopen weken zijn negen medewerkers van het waterschap dinsdag begonnen met de inspecties. Vrijdag eindigen deze .

En verder in het nieuws:

* Een groep kampeerders heeft vorige week zo’n ,, enorme puinhoop ’’ achtergelaten in Sneek, dat de gemeente Súdwest-Fryslân de hulp van het publiek inroept om de schuldigen op te sporen.

* Pele van Anholt uit Bolsward is de komende tijd op proef bij Go Ahead Eagles en zal in Deventer proberen een contract af te dwingen.

* De gemeente Súdwest-Fryslân stuurt minima naar eiland of pretpark . ‘We willen dat de mensen met een klein budget ook een vakantiegevoel hebben’.

*Omstanders hebben woensdag aan het begin van de avond een 28-jarige Leeuwarder van het spoor gehaald bij de Schrans in Leeuwarden. De man was dronken en gaf aan push-ups te willen doen .

Tip van de redactie:

* Naast dat zomerregen de wereld nat maakt, maakt regen de wereld knus | zomercolumn Joost Oomen.

* Over discussies voor en achter de schermen bij Cambuur, hoeveel miljoen is Bangura waard en waarom goals vanzelf gaan komen | Podcast ‘t Hertenkamp .

* Waarom domineert de prequel de filmwereld? Het kan leuk of verhelderend zijn, maar ook gemakzuchtig.

* Welke films mag je niet missen? Een selectie uit de films die deze week gaan draaien in de bioscopen en filmhuizen.

Nieuws

menu