Nieuws uit Friesland van 16 december | Politie rolt groot drugslab op in Joure & geen verband tussen politieoptreden en overlijden van man uit Franeker

De politie heeft vrijdag een drugs laboratorium in Joure opgerold en komt bij het nieuwe Cambuurstadion in Leeuwarden ook nog een woonwijk? Dit gebeurde er de afgelopen 24 uur in Friesland.

De politie heeft vrijdag een laboratorium voor de productie van synthetische drugs aan de Handelswei in Joure opgerold. Een man van 45 jaar uit Rotterdam is aangehouden. Dat en meer in ons overzicht van het nieuws van de afgelopen 24 uur.

De 45-jarige man wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij het drugslab. De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) is bezig het lab veilig te stellen.

Komt bij het nieuwe Cambuurstadion in Leeuwarden ook nog een woonwijk?

Forse woningbouw in het Leeuwarder WTC/Cambuurgebied komt snel naderbij . De vraag is vooral hoeveel huizen er komen en waar precies. De gesprekken hierover starten binnenkort.

,,We gaan kijken naar andere functies in het gebied’‘, zei PvdA-wethouder Hein de Haan deze week bij de presentatie van de nieuwe reeks tegenvallers rond de bouw van het Cambuurstadion. Ontwikkelaar Van Wijnen wil het hier graag over hebben en de gemeente denkt hier de komende maanden ‘constructief en zorgvuldig’ over mee, samen met andere grondbezitters.

Rijksrecherche concludeert: geen verband tussen politieoptreden en overlijden van man uit Franeker op 1 juli

De politie is niet verantwoordelijk voor het overlijden van een man in Franeker op 1 juli. Dat concludeert de Rijksrecherche na onderzoek. Hij verzette zich hevig tegen agenten in zijn woning en raakte daarna onwel.

De politie kreeg die dag een melding binnen om hulpverleners te ondersteunen in een woning aan de Franciscushof. De man verzette zich hevig toen de agenten arriveerden. Zij voelden zich genoodzaakt om pepperspray en een stroomstootwapen te gebruiken om de bewoner onder controle te krijgen.

CDA’er Harry van der Molen verlaat Tweede Kamer

CDA’er Harry van der Molen uit Leeuwarden stopt met zijn werk in de Tweede Kamer. Hij verlaat de politiek en keert terug naar het onderwijs.

De 42-jarige Van der Molen heeft ,,na lang wikken en wegen’’ besloten om het Kamerlidmaatschap vaarwel te zeggen. Zijn gezondheid speelt een rol in die beslissing.

Nog maanden problemen op snelweg A7 tussen Sneek en Joure vanwege omhoogkomend asfalt

Het herstel van de A7 bij het aquaduct onder het Prinses Margrietkanaal tussen Joure en Sneek gaat volgens Rijkswaterstaat zeker maanden duren.

Ankers die een ‘tunnelsegment’ normaal vastklinken in de veengrond zijn vermoedelijk losgeschoten of geknapt, waardoor het asfalt door de druk van het grondwater 6 centimeter omhoog is geschoten. De tunnelbak bestaat uit 18 segmenten. Elk segment telt 40 stalen ankers van 11 tot 15 meter lang met een diameter van 15 centimeter.

Verder in het nieuws:

Tip van de redactie:

Nieuws

menu