Nieuws uit Friesland van 16 augustus | Hittegolf naar verwachting woensdag voorbij & negatief zwemadvies voor Lemsterstrand

Officieel warmste 14 augustus sinds begin van de metingen ANP

Het einde van de huidige hittegolf is in zicht. Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) voorspelt dat er woensdag een einde komt aan de reeks warme dagen. Dat en meer in ons overzicht van het nieuws van de afgelopen 24 uur.

Volgens de laatste verwachting komt de temperatuur woensdag in De Bilt niet boven de 25 graden uit, waarmee niet meer wordt voldaan aan de voorwaarden voor een hittegolf, legt een woordvoerster uit.

Negatief zwemadvies afgegeven voor Lemsterstrand

De Fryske Útfieringstsjinst Miljeu en Omjouwing (FUMO) heeft een negatief zwemadvies afgegeven voor het Lemsterstrand bij Lemmer.

Het advies geldt vanaf maandag en is ingesteld omdat het aantal bacteriën in het water de toegestane norm overschrijdt. Daardoor is er voor zwemmers een verhoogde kans op maag- en darmklachten, meldt FUMO.

Politie zoekt man die masturberend tegenover 22-jarige vrouw in de trein van Leeuwarden naar Groningen zat

Omstreeks 21.30 uur stapte de vrouw in Buitenpost in de trein en ging op een vierzitsplek zitten. Ze schrok toen ze zag dat tegenover haar een man aan zijn geslachtsdeel zat.

Leeuwarder die drugs dropte met drone wacht berechting in vrijheid af: ‘Ik wil de maatschappij nooit meer tot last zijn’

Een Leeuwarder (32) die ervan wordt verdacht dat hij in maart van dit jaar met behulp van een drone een pakketje met xtc, hasj en een mobiele telefoon dropte op de binnenplaats van de Marwei, mag van de rechtbank zijn berechting in vrijheid afwachten. Hij wil zich bewijzen tegenover de maatschappij én zijn dochter: “Ik wil de vader worden die ik nooit heb gehad”

KOKO Radio | ‘Camigo van Cambuur naar SC Heerenveen als opvolger Heero? Transfermarkt is ook voor mascottes nog open’

Opmerkelijk nieuws vanuit de rechtszaal: mascotte Heero en SC Heerenveen stonden maandag tegenover elkaar. Rechtbankverslaggever Wietske Koen volgde het voor de Leeuwarder Courant en vertelt in KOKO Radio over de opmerkelijke zaak tussen een clubman en de huidige beleidsbepalers.

Vrouw (62) lost drugsschuld in door bankrekening beschikbaar te stellen voor spoofing

Om een oude drugsschuld bij haar dealer in te lossen, had een inwoonster van Leeuwarden (62) haar bankrekening beschikbaar gesteld. De rekening werd vervolgens gebruikt voor spoofing, ofwel bankhelpdeskfraude .

Verder in het nieuws:

Tip van de redactie:

Nieuws

menu