Nieuws uit Friesland van 12 augustus | Machinist overlijdt nadat kraan in water valt in Boazum & Heerenveen wint slotwedstrijd SKS

Landbouwkraan raakt te water in Boazum, bestuurder overleden FOTO NOORDERNIEUWS

Zes van de elf SKS-wedstrijden zijn gewonnen door een Brouwer. Na vier zeges van Langweer en Harmen Brouwer, vierde Sytze Brouwer met Heerenveen op de Snitser Mar z’n tweede dagoverwinning. Dat en meer in ons overzicht van het nieuws van de afgelopen 24 uur.

Sneek lag voorop, Woudsend lag voorop, Langweer lag voorop, Heerenveen lag voorop. Tijdens de laatste wedstrijd op de Snitser Mar was het stuivertje wisselen. De wind en de wedstrijdbaan maakte van de silerij een spannende loterij. Na elk rak lag een ander skûtsje op kop.

Dodelijk ongeval met landbouwkraan in Boazum

Aan de Slachtedyk in Boazum is vrijdagmiddag een landbouwkraan omgevallen en in het water geraakt. De kraanbestuurder kwam bekneld te zitten en is overleden.

Alleen werkstraffen voor verdachten carbidontploffing Joure

Tien mannen die betrokken waren bij een carbidontploffing op Oudejaarsavond 2021 in het centrum van Joure zijn vrijdag door de rechtbank veroordeeld tot taakstraffen van 180 uur.

Henk de Jong predikt realisme en wil negativiteit zo snel mogelijk uit het Cambuur-stadion verdrijven

Cambuur-trainer Henk de Jong proeft dat er na de prachtige negende plaats van vorig seizoen nu ineens wat negativiteit rond de club hangt. ,,Dat is niet terecht. We moeten het echt met zijn allen doen.’’

Kees van Wonderen maakt zich geen illusies voor wedstrijd SC Heerenveen tegen Feyenoord in een uitverkochte Kuip

Trainer Kees van Wonderen maakt zich geen illusies voor de wedstrijd van SC Heerenveen tegen Feyenoord in een volgepakte Kuip zaterdagavond. „Zij ogen wat verder en het lijkt makkelijker te gaan. Maar als je tegen grote clubs speelt, heb je altijd een kans.”

Het is buiten tropisch, houden ondernemers de deuren dicht omdat de airco aanstaat?

In Parijs moeten de winkeldeuren sinds kort dicht als de airco aanstaat om minder energie te verbruiken . In Leeuwarden en Drachten staan de deuren vaak nog wagenwijd open.

Politie krijgt vier tips binnen over zedendelict in Heerenveen

In het onderzoek naar een zedendelict bij recreatiegebied De Heide in Heerenveen zijn vier tips binnengekomen, meldt de politie. Er is nog geen aanhouding verricht. In het recreatiegebied is vorige week woensdag een 7-jarig meisje het slachtoffer geworden van een zedendelict. De mogelijke dader is een tienerjongen. Het incident vond plaats tussen 14.00 en 16.00 uur.

Noorwegen overweegt euthanasie voor walrus Freya

Walrus Freya , die vorig jaar bij Harlingen en Schiermonnikoog rondzwom, wordt mogelijk geëuthanaseerd, dat zegt een Noorse regeringsfunctionaris. Het beest trekt veel publiek in Oslo en dat houdt niet voldoende afstand van Freya. Ze vormt daardoor een gevaar voor mensen en voor zichzelf.

En verder in het nieuws:

* Circa 70 procent van de weidende koeien heeft op hittestressdagen geen schaduwplek, stelt Wakker Dier. Boerenorganisatie LTO Noord spreekt van ,,ophitserij.’’

* De Amelander politie adviseert om eilander vlaggen ‘s avonds binnen te halen. Er kwamen verschillende meldingen van diefstal.

* Vanwege de voorspelde extreme weersomstandigheden gaat de Halve Marathon van Vlieland aankomende zondag niet door

* Hoe wijn en poëzie samen kunnen gaan: Friese dichter Syds Wiersma gaat naar groot poëziefestival, midden in een Sloveense wijnstreek

Tip van de redactie:

* Dit is het goede nieuws van deze week: allemaal goud in supersportweek

* Het is heet in Nederland. Heel heet. De temperaturen zijn deze week dusdanig hoog dat we wederom te maken hebben met een heuse hittegolf. Genieten, maar anderzijds ook reden om uit te kijken. Gelukkig is er een iPhone-functionaliteit die je daar bij helpt.

* Een ritueel om ‘ Bosk ’ af te sluiten, locatiespektakel aan de IJsselmeerkust: Arcadia, waar kunnen we nog naar toe dit laatste weekend - en daarna?

* Vallende sterren van de meteorenzwerm Perseïden vrijdagnacht goed te zien.

Nieuws

menu