Nieuws uit Friesland van 8 augustus | Harmen Brouwer wint derde keer in debuutjaar SKS-wedstrijd & kogelstoter uit Leeuwarden betrokken bij dodelijk ongeval hamerwerpen

De Jonge Jan, het skûtsje van Langweer. FOTO LC

De lach stond al op het gezicht van Harmen Brouwer na twee dagzeges, maar na maandag zal die glimlach niet meer verdwijnen. Met Langweer won hij bij Woudsend voor de derde keer in zijn debuutjaar een SKS-wedstrijd. Dat en meer in ons overzicht van het nieuws van de afgelopen 24 uur.

Vanaf de start liep Langweer voor op de rest . Ton na ton rondde Langweer als eerste. Huizum en Heerenveen vielen nog aan, maar pakten niet de juiste slagen om Langweer te passeren.

Daarmee verbetert Harmen Brouwer de score van tweelingbroer Sytze. De schipper van Heerenveen debuteerde in 2017 met twee dagoverwinningen. Heerenveen werd dat jaar tweede, achter kampioen Grou.

Kogelstoter uit Leeuwarden betrokken bij dodelijk ongeval met hamerwerpen

Een 22-jarige man uit Leeuwarden is betrokken bij het dodelijke ongeval met het hamerwerpen in Noord-Brabant. „Hij zit in zak en as, híj heeft hem gegooid .”

Waterput volgestort met gier: brandweer blussen onmogelijk gemaakt bij Ureterp

De brandweer had het in de nacht van vrijdag op zaterdag druk met verschillende brandjes in de berm langs de N381 bij Ureterp. Toen de brandweermannen meer water nodig hadden voor het blussen, ontdekten ze dat de waterput was volgestort met gier .

Wat vinden Groningers nou eigenlijk zo grappig aan Friesland?

Ze spreken een onverstaanbaar Jellejelletaaltje en ze heten allemaal Tjibbe. Friezen zijn voor Groningers nog altijd een geliefd mikpunt van spot en satire. Maar hoe is dat nou zo ontstaan? Waarom is de Friezenmop zo populair onder Groningers?

Noardeast-Fryslân: voortzetten samenwerking met Dantumadiel prima, maar alleen als een fusie volgt

Daarmee draait Noardeast Dantumadiel de duimschroeven flink aan. Eerder werd al duidelijk dat de boedelscheiding een dure grap wordt voor Dantumadiel: het optuigen van een zelfstandige gemeente gaat flink wat kosten .

Echtpaar Scheepstra uit Leeuwarden zeventig jaar getrouwd: ‘Dat merk je niet, dat gaat gewoon vanzelf’

Ulco (94) zat als soldaat in Nederlands-Indië en Nellie (90) werd vanuit Leeuwarden zijn penvriendin. Tegenwoordig heb je datingsapps, destijds vertrouwde je je gevoelens nog gewoon aan het papier toe. ,,Toen ik in 1950 uit Indië terugkeerde, zag ik haar voor het eerst ’’, vertelt Scheepstra.

En verder in het nieuws:

  • Tentoonstelling Giga Insecta in park Vijversburg in Tytsjerk heeft al meer dan 10.000 betalende bezoekers getrokken. ,,It giet echt hiel goed’’, zegt Niessina Faber van park Vijversburg.

  • Column Asing Walhaus : ‘Zo weet ik, dankzij het Joker pak, dat Jack Nicholson veel kleiner is dan ik altijd heb gedacht’

  • Ze vierde het afgelopen zondag met familie bij het Theehuis in Grou maar dinsdag wordt Aaltje Tjerkstra-Sigtema uit Sneek daadwerkelijk honderd jaar. Haar achternaam doet vermoeden dat ze uit een schippersfamilie komt, maar is dat ook zo ?

Tip van de redactie:

  • We beseffen ons steeds meer dat we goed moeten smeren met zonnebrand, maar hoe weet je nou of je je voldoende insmeert? Met de pindakaasmethode zit je altijd goed.

  • Heb je nog rijstvellen in huis? Komt dat even goed uit: daarmee maak je namelijk heel makkelijk en heel snel een Vietnamese pizza. Dit is het recept voor Bánh Tráng Nuong .

Nieuws

menu