Nieuwjaarsnacht: Man in Wolvega opgepakt, N380 afgesloten vanwege brand

De brandweer blust een brandje in Wolvega tijdens Oud en Nieuw. FOTO DE VRIES MEDIA

In de nieuwjaarsnacht moesten politie en brandweer op verschillende plekken optreden.

Arrestatie in Wolvega

In de Wiekstraat in Wolvega werd een man opgepakt omdat hij zich agressief gedroeg tegen de politie, meldt een 112-fotograaf ter plaatse. De brandweer en politie waren in de straat om een brandje uit te maken. Dat zinde de man niet en hij reageerder zich af op de agenten. Nadat de man was opgepakt, kon de brand worden geblust.

Brandende keet in Oudehorne

De Schoterlandseweg (N380) door Oudehorne moest rond 1.00 uur worden afgesloten vanwege een brandje in een keet. De brandweerslangen lagen over de weg, waardoor verkeer niet kon passeren.

Her en der kleine brandjes

Verder moest de brandweer in heel Friesland uitrukken voor kleine brandjes. In Leeuwarden was het raak op het Ruiterskwartier en de Weaze. Verder werd er onder meer geblust in Buitenpost, Kootstertille, Sneek en Witmarsum. In de meeste gevallen ging het om aangestoken brandbultjes.

In Heerenveen verliep de nacht rustig, meldde burgemeester Tjeerd van der Zwan rond 2.00 uur op Twitter. Hij was met de politie mee op patrouille. Bij ziekenhuis Tjongerschans kreeg hij te horen dat er zes mensen behandeld waren aan lichte verwondingen door vuurwerk. En de eerste Heerenveense baby van 2019 kwam er om 1.15 uur ter wereld.

Vuurwerkslachtoffer Morra

In Morra kwam op oudjaarsavond een persoon om het leven. Vermoedelijk door een vuurwerkongeluk. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

Nieuws

menu