Nieuwjaarsfeest op andere plek in Burgum

Het officiële nieuwjaarsfeest van Burgum vindt dit jaar niet plaats in Club Quatrebras, maar in een feesttent aan de W.M. Oppedijk van Veenweg in Burgum.

Tot en met de afgelopen jaarwisseling vond het Burgumer nieuwjaarsfeest plaats in sporthal Westermar, maar dat kan niet meer omdat de hal afgebrand is .

Megatent

Piet de Poel, die het feest in Westermar organiseerde, houdt dit jaar een nieuwjaarsfeest in een megatent bij Club Quatrebras in Noardburgum. Maar dit geldt niet als het officiële nieuwjaarsfeest van Burgum.

Burgemeester Jeroen Gebben heeft namelijk besloten dat het feest in het dorp zelf moet plaatsvinden. De horecaondernemers van de Taperij en ‘t Roodhert in Burgum hebben de subsidie voor het Burgumer feest gekregen.

Vuurwerkshow

Zij laten een feesttent plaatsen op het terrein van het voormalige transportbedrijf Van der Veen aan de Mr. W.M. Oppedijk van Veenweg. Ook organiseren zij om kwart voor een een grote vuurwerkshow vanaf het terrein van de gemeentewerf aan de Oppedijk van Veenweg.

Het feest bij Quatrebras, dat aangekondigd werd als de voorzetting van de feesten in De Westermar, geldt als het officiële nieuwjaarsfeest van Noardburgum. Daarvoor heeft De Poel de subsidie gekregen.

Geen pendeltaxi’s

In tegenstelling tot eerdere berichten rijden er geen pendeltaxi’s naar Quatrebras. De gemeente heeft hier een stokje voor gestoken, omdat het de bedoeling is dat mensen zoveel mogelijk de nieuwjaarsfeesten in hun eigen dorpen bezoeken.

Nieuws

menu