Nieuwe politieke partij JA21 zegt ja tegen Lelylijn

Peiling: JA21 haalt een zetel binnen FOTO ANP

In navolging van inmiddels bijna alle politieke partijen wil ook de nieuwe politieke beweging JA21 de Lelylijn.

De nieuwe partij, opgericht door Forum-vertrekkers Joost Eerdmans en Annabel Nanninga, schrijft in het verkiezingsprogramma ,,positief’’ tegenover de komst van de Lelylijn te staan. ,,Volgens onderzoek valt de Lelylijn kostendekkend te exploiteren en kan de Lelylijn bijdragen aan de economische groei van de noordelijke provincies en de onbalans tussen stad en platteland kan verkleinen’’.

De treinverbinding moet niet alleen de Randstad en Groningen met elkaar verbinden, maar de lijn moet ook doorgetrokken worden naar West-Duitsland, vindt de partij.

De partij wil dat Noord-Nederland ,,qua infrastructuur’’ beter te worden ontwikkeld. De partij richt zich op betere bereikbaarheid over weg, water en spoor. ,,Om de economie te stimuleren en ruimte te creëren voor uitbreiding van bedrijvigheid waar in het Westen het gebrek aan ruimte steeds knellender wordt. Noord-Nederland heeft voldoende mogelijkheden om een belangrijke bijdrage te leveren aan de Nederlandse economie.’’

Op de lijst van JA21 staat op plaats 4 Maarten Goudzwaard uit Leeuwarden. Hij is fractievoorzitter van de afgesplitste Forum-fractie in Provinciale Staten van Fryslân. In de diverse peilingen staat de nieuwe partij tussen de 1 en 3 zetels.

Nieuws

menu