Zestien nieuwe huurwoningen op Schiermonnikoog in aanbouw

Er verrijzen zestien nieuwe huurwoningen aan de oostkant van het dorp Schiermonnikoog. FOTO ROMY DAM

Schiermonnikoog is binnenkort zestien nieuwe sociale huurwoningen rijker. Ze worden op dit moment gebouwd.

In veel plaatsen is de vraag naar woningen groot en dat is op de Waddeneilanden zeker niet minder het geval. Op Schiermonnikoog zijn vooral te weinig sociale huurwoningen en goedkope koopwoningen. Volgens verhuurbedrijf WoonFriesland betekent de komst van de zestien woningen een stijging van ruim 10 procent van het aantal sociale huurhuizen op het eiland.

De nieuwbouw verrijst aan de oostkant van het dorp, aansluitend op de Dominee Hasperstraat en de Martha Karststraat. De woningen zijn verdeeld over vier woonblokken, met een zogeheten mansardekap, ofwel een ‘gebroken’ dakvorm. Het gaat om huizen met een open keuken en drie slaapkamers. Een gasaansluiting krijgen ze niet, wel zonnepanelen op het dak. Koken en verwarmen gebeurt elektrisch.

Bouwbedrijf Dijkstra Draisma voert de klus uit en hanteert daarbij een ‘droogstapelsysteem’. Gevels, wanden en daken komen daarbij kant en klaar op de bouwplaats aan. Hierdoor gaat het bouwen snel en zijn de huizen begin 2022 klaar.

Wie er wil wonen, moet bij de gemeente Schiermonnikoog geregistreerd staan als woningzoekende. Belangstellenden met een economische of maatschappelijke binding met het eiland krijgen voorrang bij de toewijzing.

Nieuws

menu